Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Με δυνατό ΚΚΕ και κομμουνιστές βουλευτές ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας

Συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο
Συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο
Το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη κατάφερε να εκλέξει βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής όπως και στις «πτέρυγες» του νομού, δηλαδή στη Δυτική και Ανατολική Αττική. Στην πρώτη, όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κομμουνιστής βουλευτής, εξελέγη ο Χρήστος Τσοκάνης, ενώ στη δεύτερη επανεξελέγη ο Γιάννης Γκιόκας. Αποτυπώθηκε έτσι η εμπιστοσύνη που έχουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και σε αυτές τις περιοχές στο ΚΚΕ. Εμπιστοσύνη η οποία πηγάζει από τις θέσεις και τη δράση του, αφού οι Οργανώσεις και οι βουλευτές του Κόμματος τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέσα και έξω από τη Βουλή στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης για κάθε πρόβλημα.

Συν τοις άλλοις, σε αυτές τις περιοχές που έχουν δραστηριότητα δεκάδες μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με τεράστια κέρδη, ο λαός βλέπει να ξετυλίγεται μπροστά του αυτό που λέει το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα κοινά «αφηγήματα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Βλέπει ότι η περιβόητη οικονομική ανάπτυξη, στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος και των προτεραιοτήτων που αυτό έχει, με βάση το κέρδος, δεν σημαίνει και αναβάθμιση της ζωής του λαού. Αντίθετα, σημαίνει υποβάθμιση και υπονόμευση.

Οι Κομματικές Οργανώσεις δίνουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε στις εκλογές της 25ης Ιούνη να στεριώσει το βήμα που έγινε και στις δύο εκλογικές περιφέρειες με ενισχυμένο ΚΚΕ. Η επανεκλογή των κομμουνιστών βουλευτών αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο. Θα είναι δύο βουλευτές στήριγμα του λαού ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής του, που θα έρθουν να προσμετρηθούν στην 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στο αντιλαϊκό έργο της Νέας Δημοκρατίας και τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, με τον νόμο της ενισχυμένης αναλογικής που κλέβει έδρες για το πρώτο κόμμα, στη Δυτική Αττική η έδρα που έχει τώρα το ΚΚΕ θα παιχτεί ανάμεσα σε αυτό και τη ΝΔ, επομένως κάθε ψήφος θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων και βιοπαλαιστών

Σημειώνουμε ότι μιλάμε για δύο τεράστιες γεωγραφικά περιοχές, όπου στα όριά τους εκτείνονται βιομηχανικές ζώνες με μεγάλα εργοστάσια, χώρους αποθήκευσης κ.ά. Επιπρόσθετα προβλήτες λιμανιών και ναυπηγείων και βέβαια στην Ανατολική Αττική το αεροδρόμιο με τους χιλιάδες εργαζόμενους και τα μεγάλα εμπορικά πάρκα.

Τα εργατικά δικαιώματα ήταν στην προμετωπίδα των παρεμβάσεων του Κόμματος και των βουλευτών του. Τόσο την περίοδο την πανδημίας, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής που ειδικά στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της κυβέρνησης και κατ' εντολή της εργοδοσίας πήγαιναν περίπατο, όσο και μετά από αυτή, ενάντια στην απληρωσιά, στην εντατικοποίηση και το πετσόκομμα των συνθηκών υγείας και ασφάλειας.

Ξεχωρίζει η στάση του Κόμματος στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αφού ήταν το μόνο κόμμα που αποκάλυψε ότι αυτά μετατρέπονται σε ειδική οικονομική ζώνη όπου δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα, την ώρα που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονταν για το ποιος προώθησε περισσότερο το ξεπούλημα. Αλλά και ότι κάθε άλλο παρά κρυφή επιδίωξη του κεφαλαίου είναι να επεκταθούν αυτές οι ειδικές ζώνες και στις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Το ΚΚΕ επίσης έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη στήριξης των μικροεπαγγελματιών, προστασίας του εισοδήματός τους την περίοδο της πανδημίας και μετέπειτα με τις υπέρογκες ανατιμήσεις στην Ενέργεια. Αρκετές φορές κατέθεσε στη Βουλή τα υπομνήματα συλλόγων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών της Ελευσίνας, με τα οποία απαιτούσαν έκτακτα μέτρα στήριξης.

Σημαντική επίσης για τους παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ που διαμένουν σε πόλεις αυτών των εκλογικών περιφερειών ήταν η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα στεγαστικά τους δάνεια και για να μη χάσουν τα σπίτια τους. Αλλη μια τροπολογία του ΚΚΕ που τα άλλα κόμματα απέρριψαν ασυζητητί.

Στήριγμα του αγώνα για ΠΦΥ και τη δημιουργία Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής

Στήριξαν ψυχή τε και σώματι τον αγώνα των κατοίκων και φορέων για να καλυφθούν κραυγαλέες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απουσία ενός δημόσιου γενικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, μια περιοχή που εκτείνεται από το Λαύριο και τη Σαρωνίδα μέχρι τον Ωρωπό, που έχει γνωρίσει πληθυσμιακή έκρηξη τα τελευταία χρόνια ενώ τη θερινή περίοδο προστίθενται και χιλιάδες παραθεριστές. Το διαχρονικό αυτό αίτημα αναδείχθηκε και μέσα από Ερωτήσεις στη Βουλή αλλά και σημαντικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις του Κόμματος, όπως η σύσκεψη με μαζικούς φορείς όπου εισηγήθηκε ο Γ. Γκιόκας. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκαν οι διεκδικήσεις για την ενίσχυση και του Νοσοκομείου «Θριάσιο» στη Δυτική Αττική, το οποίο σε συνθήκες πανδημίας μετατράπηκε κι από πάνω σε νοσοκομείο μιας νόσου. Αλλά και για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και στις δυο περιοχές, την ανάδειξη της εκρηκτικής κατάστασης που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με την υποστελέχωση, τα κενά σε βασικές ειδικότητες κ.ο.κ.

Για να μπει φρένο στα συνεχιζόμενα περιβαλλοντικά εγκλήματα

Τα διαπιστευτήριά τους στο πλάι του λαού έχουν καταθέσει οι δυνάμεις του Κόμματος και στην πάλη ενάντια στα συνεχιζόμενα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων σε Δυτική και Ανατολική Αττική. Το ΚΚΕ με Ερώτησή του έφερε στη Βουλή την αναγκαία λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και για την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων. Είναι γεγονός πως οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής ζουν σε μια βραδυφλεγή βόμβα, ενώ συχνά - πυκνά λόγω κάποιας πυρκαγιάς, σε κάποιο χώρο ανακύκλωσης ή αλλού είναι αντιμέτωποι με επικίνδυνα αέρια.

Εξίσου ανέδειξαν και αντιτάχθηκαν στην αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει μετατρέψει αυτές τις περιοχές σε πίσω αυλή του νομού. Για παράδειγμα, έγιναν παρεμβάσεις ενάντια στην απόπειρα λειτουργίας νέων ΧΥΤΑ σε Φυλή αλλά και στο Γραμματικό.

Για μέτρα στήριξης στους πληγέντες

Το ΚΚΕ στάθηκε σταθερά δίπλα στους πυρόπληκτους στο Μάτι αλλά και τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, που είδαν τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρούν σε μια σειρά από εξαγγελίες, οι οποίες όμως δεν έλυσαν τα προβλήματά τους. Παράλληλα διεκδίκησε μέτρα πυροπροστασίας, ανέδειξε τις ελλείψεις σε μέσα, υποδομές, προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που κάθε χρόνο ξεσπάνε στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη, στα Γεράνεια Ορη και αλλού. Αντίστοιχα διεκδίκησε να προχωρήσουν μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην ευρύτερη περιοχή, όπως και συγκεκριμένα στον Βαρνάβα, στο ρέμα της Ραφήνας και αλλού.

Για το φλέγον ζήτημα της σχολικής στέγης

Πολλές ήταν οι παρεμβάσεις και οι Ερωτήσεις του Κόμματος και για το φλέγον ζήτημα της σχολικής στέγης, για να υπάρξει πλήρης κάλυψη των αναγκών. Αναφέρουμε μερικές από αυτές, όπως για την επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας, για την ασφάλεια των μαθητών του 4ου Δημοτικού Ασπροπύργου, για τα προβλήματα υποδομών στον δήμο Φυλής και Αχαρνών, για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία της περιοχής του Γέρακα, για το 3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου που στεγάζεται από το 2008 έως και σήμερα σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο, για την άμεση αποκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος των Γυμνασίων του δήμου Παιανίας κ.ά. Αντίστοιχες ήταν οι παρεμβάσεις για τα ειδικά σχολεία όπως και ευρύτερα για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Πλούσια ήταν η δραστηριότητα, με παρεμβάσεις, αναφορές, περιοδείες και για μια σειρά από άλλα ζητήματα, όπως για την ακαταλληλότητα νερού στην Κινέτα, για τα προβλήματα αποχέτευσης και ύδρευσης στην Ανατολική Αττική, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχία για το τι έπεται - μονόδρομος η οργάνωση της διεκδίκησης(2023-08-05 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ(2023-05-03 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ(2022-02-03 00:00:00.0)
Στέλεχος του ΚΚΕ σύρθηκε στο κρατητήριο επειδή έσβηνε συνθήματα φασιστοειδών!(2020-09-24 00:00:00.0)
Σήμερα η περιοδεία του ΚΚΕ για τη λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας(2016-09-15 00:00:00.0)
Με το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης(2006-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ