Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση νεολαίας στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση νεολαίας, μαχητική και με παλμό, στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, μίλησε το βράδυ του Σαββάτου ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση, λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, πήρε χαρακτήρα καταδίκης του νέου εγκλήματος, της απάνθρωπης αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, της πολιτικής της καταστολής με φράχτες, Frontex και επαναπροωθήσεις, της πολιτικής του εγκλωβισμού και των απελάσεων.

Το σύνθημα «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας, των κερδών» δέσποζε στον χώρο, ενώ με τα κόκκινα λάβαρα και τα συνθήματα οι νέοι και νέες διαμήνυσαν την απόφαση να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά, τσακίζει τα δικαιώματα και τα όνειρα της νέας γενιάς, του λαού, και στον πόλεμο και στην ειρήνη του.

Ο Θ. Κωτσαντής τόνισε ότι όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει ο θάνατος συνήθεια. Δεν μπορεί να παρακολουθεί σιωπηλός. Δεν μπορεί να ανεχτεί τα κροκοδείλια δάκρυα όσων κυβέρνησαν και εφάρμοσαν αυτήν την απάνθρωπη πολιτική.

Αναφέρθηκε επίσης στα όσα δεινά προετοιμάζουν για τον λαό μας με το νέο μνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 350 προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν, στην πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο του λαού. Μίλησε για την πρωτοπόρα στάση της νέας γενιάς, που όλα τα τελευταία χρόνια αντιπάλεψε μαχητικά την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, και κάλεσε αυτήν τη στάση να την αντιστοιχίσει και με την ψήφο της στο ΚΚΕ. Να μπει αποφασιστικά στον δρόμο του αγώνα για την ανατροπή, με δυνατό ΚΚΕ.


Κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, στις μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών, να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να φτάσει παντού το κάλεσμα και το νέο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. «Αξιοποιούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα που απομένει. Στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα στέκια της νεολαίας. Είναι χιλιάδες αυτοί που θέλουν να μάθουν τι λέει το ΚΚΕ, που το σκέφτονται, και πρέπει να τους ωθήσουμε να κάνουν αυτήν τη φορά το βήμα.

Τώρα είναι που πρέπει να δώσουμε όλοι το περισσότερο που μπορούμε. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. (...) Για να ανέβει το Κόμμα μας πιο ψηλά. Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό», είπε.

  • Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Θ. Κωτσαντή θα δημοσιευτούν στο αυριανό 4σελιδο «Νεολαία» του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ