Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ζητά εύσημα για την προσφορά της στη ΝΑΤΟική ασφάλεια

Την αναμόχλευση του Μεταναστευτικού έσπευσε να αξιοποιήσει και η τουρκική ηγεσία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, να λέει ότι η ελληνική ακτοφυλακή προσπάθησε να απωθήσει το δουλεμπορικό προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ζητώντας να εξεταστούν ενέργειές της «ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και ότι «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια μας...».

Την ίδια στιγμή, έκρινε σκόπιμο να επικρίνει ΗΠΑ και ΕΕ για «κοινές ασκήσεις με τους Ελληνοκύπριους» που κακώς «τους δίνουν κάποιες ένοπλες ικανότητες», αλλά και να ζητήσει εύσημα για την προσφορά της τουρκικής αστικής τάξης στο ΝΑΤΟ, επανερχόμενος σε γνωστές «προειδοποιήσεις».

Ετσι, τόνισε ότι «όσοι θέλουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να δείχνουν και πράξεις», αλλά και ότι «κανένας δεν πρέπει να κατηγορεί την Τουρκία σε περίπτωση που θα ψάξει εναλλακτικές». Μιλώντας δε για «καπρίτσια» κάποιων Αμερικανών γερουσιαστών που υιοθετούν «κακομαθημένη στάση που προκαλεί κίνδυνο και στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ», κατέληξε: «Αν επιχειρούν να εφαρμόσουν έμμεσο ή άμεσο εμπάργκο στην Τουρκία, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά να απειλούν την κοινή ασφάλεια. Δεν πρέπει να κατηγορούν την Τουρκία αν θα επιχειρήσει να ψάξει εναλλακτικές, αφού προσπαθούν να εμποδίσουν έμμεσα ή άμεσα να προμηθευτεί οπλικά συστήματα για την εθνική της ασφάλεια. Αυτά εμείς τα θέλουμε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για την κοινή ασφάλεια...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ