Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Να σηκώσουμε το Κόμμα μας πιο ψηλά, για να σηκωθεί το μπόι του λαού μας

Στην Καβάλα μίλησε χτες η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Στις 21 Μαΐου έγινε ένα βήμα, πάμε τώρα για τα επόμενα. Για να σηκώσουμε το Κόμμα μας πιο ψηλά, για να σηκωθεί το μπόι του λαού μας πιο ψηλά», τόνισε μεταξύ άλλων η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος στην Καβάλα.

Τη συγκέντρωση, όπου τον παλμό έδωσαν με τη μαζική τους παρουσία νεολαίοι της πόλης, χαιρέτισε επίσης ο Θόδωρος Κοντογεωργίου, υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της η Λ. Ράζου επεσήμανε ότι η Ιστορία της εργατούπολης της Καβάλας είναι δεμένη με σημαντικές στιγμές της Ιστορίας του ΚΚΕ, που κάθε σελίδα της επιβεβαιώνει πως οι εργαζόμενοι κέρδισαν ό,τι κέρδισαν γιατί δεν περίμεναν σωτήρες, με πολύτιμη παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους του σήμερα την Ιστορία του καπνεργατικού κινήματος της πόλης.

Παρά το γεγονός - συνέχισε - ότι στα χρόνια που πέρασαν από τότε οι μορφές και τα μέσα της εκμετάλλευσης άλλαξαν, ο πυρήνας τους παραμένει ο ίδιος από την εποχή της «αποκομμουνιστοποίησης» έως την εποχή των αντεργατικών νόμων Βρούτση - Αχτσιόγλου - Χατζηδάκη. Το κεφάλαιο, εναλλάσσοντας το μαστίγιο με το καρότο, επιδιώκει στους χώρους δουλειάς να επικρατεί σιγή και να υπάρχει «κοινωνική ειρήνη και συνοχή». Ομως, παρά τα σκαμπανεβάσματα της ταξικής πάλης, ούτε τότε ούτε σήμερα πέτυχε τον σκοπό του το κεφάλαιο.


Ανέφερε ακόμα ότι μπορεί και η Καβάλα να συμβάλει ώστε το ΚΚΕ να ξεπεράσει τις δυσκολίες του νέου εκλογικού καλπονοθευτικού νόμου και να ξαναβγάλει μια γερή Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα αποτελεί την 100% μαχητική - εργατική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. «Γιατί η εργατική τάξη της πόλης ξέρει ότι το ΚΚΕ ήταν και θα είναι μπροστά για να γυρίσουν στη δουλειά τους και να δικαιωθούν πλήρως οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας, που δίνουν έναν ηρωικό αγώνα. Ξέρει ότι θα παλέψουμε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Αυτό πρέπει να γίνει, κι ας σφυρίζουν αδιάφορα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Γιατί πάνω σ' αυτούς τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν τη σφραγίδα των κυβερνήσεών τους, πατάνε και οι όποιες δικαστικές αποφάσεις που ταλαιπωρούν τους εργάτες.

(...) Το ΚΚΕ, ως συνεπής δύναμη αγωνιστικής διεκδίκησης, θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς και ανυπόκριτης στάσης υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων του λαού, των εργατών, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμο για το αύριο του λαού.

Το γνωρίζουν καλά αυτό οι εργαζόμενοι της πόλης, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ δεν ζήτησαν "κομματικές ταυτότητες" για να τα δώσουν όλα, για να είναι μπροστά όπου χρειάστηκε, και με κάθε τρόπο να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των απολυμένων στη ΒΦΛ, στα Πετρέλαια Καβάλας».

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη ο λαός της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να βρεθεί σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καθώς ο τόπος του βρίσκεται στο επίκεντρο στρατηγικών σχεδιασμών της ελληνικής αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της. «Η Εγνατία των λιμανιών, η Ανατ. Μακεδονία - Θράκη που έχει μετατραπεί σε σταθμό τράνζιτ για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, που έχει εδραιώσει τη θέση του στην περιοχή, είναι η κόκκινη κλωστή που συνδέει τη στρατηγική πολιτική αντίληψη όλων των αστικών κομμάτων».

Από το κοινό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που αποτυπώνεται στον στόχο για τη μετατροπή της περιοχής σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο, την ανάπτυξη του Τουρισμού αλλά και του πρωτογενούς τομέα με μεγαλύτερο εξαγωγικό προσανατολισμό, ο λαός της περιοχής δεν θα δει προκοπή, υπογράμμισε, καθώς «η υλοποίηση αυτού του στόχου, όσο κι αν περιβάλλεται από πολλή χρυσόσκονη και μπόλικες υποσχέσεις για ευημερία, δεν συμβαδίζει με την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Αντίθετα, προϋποθέτει μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης, νέα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και μεγαλύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, που μας καθιστούν στόχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ