Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Συνεχίζονται τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη μειονότητα

Συνεχίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Χθες αποσύρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή. Την Κυριακή ο Αλ. Τσίπρας τού καταλόγιζε ότι μίλησε για τουρκική μειονότητα σε τουρκικό κανάλι, όπως και ότι στο έγγραφο της ΕΥΠ που του δόθηκε (κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη, στα τέλη Μάη, και το οποίο «εξηγούσε την έκταση της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη») υπήρχε σαφής αναφορά στο πρόσωπό του ως «στρατευμένου» στα σχέδια της Αγκυρας και του τουρκικού προξενείου.

Ο ίδιος ο υποψήφιος τη ΝΔ σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του «προκειμένου να μη διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας».

Στο μεταξύ ο Αλ. Τσίπρας, χθες το απόγευμα στο «Mega», έκανε σαφές ότι δεν θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τούς υποψηφίους Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ και Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, τους οποίους η ΝΔ κατηγορεί ως «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου». Ο Τσίπρας αντέτεινε χθες ότι ο υποψήφιός του στη Ροδόπη «ουδέποτε μίλησε για τουρκική μειονότητα», ο δε Ξάνθης «υπέπεσε στο ατόπημα» μια φορά και τον ...επέπληξε. Παράλληλα χαρακτήρισε δικαίωμα αυτό του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού»

Από την πλευρά της ΝΔ, ο εκπρόσωπός της Α. Σκέρτσος επέμεινε χθες ότι την Κυριακή ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν μετείχε σε εκδήλωση της ψευδο-μουφτείας στον Εχίνο, κάτω από πανό που αναγράφει «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης». Στην εκδήλωση φέρεται να ήταν παρών και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν.

Δ. Κουτσούμπας: Ανάγκη για κοινούς αγώνες ενάντια στον κοινό αντίπαλο

Σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ για τη συζήτηση που γίνεται για τη μουσουλμανική μειονότητα ρωτήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην «Kontra News», και σημείωσε:

«Να σταματήσουν τώρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα. Είναι τουλάχιστον υποκρισία να ανακαλύπτουν κάποιοι τώρα τη δράση του τουρκικού προξενείου, της τουρκικής αστικής τάξης, όταν είναι πασίγνωστες οι διαχρονικές παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων όλων αυτών των κομμάτων. Η μειονότητα όμως αντιμετωπίζει φτώχεια, ανεργία, έλλειψη υποδομών, και αυτά όχι μόνο δεν τα έλυσε καμία αστική κυβέρνηση, αλλά όλες την εκβίαζαν και ήθελαν να την έχουν υποχείριό τους, όπως κάνουν και τώρα στελέχη της ΝΔ. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ από τη μουσουλμανική μειονότητα δεν μπήκαν ποτέ σε τέτοια παιχνίδια, αντίθετα προβάλλουν την ανάγκη κοινών αγώνων των εργαζομένων ανεξάρτητα από θρησκεία, χρώμα, καταγωγή και άλλους διαχωρισμούς, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ