Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Την άλλη Κυριακή το ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες να είναι ακόμα πιο ψηλά!

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

«

Από δω από το Περιστέρι, από αυτές τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη: Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, που έχει μετατρέψει τις θάλασσες της Μεσογείου σε υγρό τάφο για χιλιάδες ξεριζωμένους.

Οπως δεν συμβιβαζόμαστε με το ότι μπορεί κάθε τρεις και λίγο να μετράμε νεκρούς στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα νοσοκομεία, στα τρένα, έτσι και δεν θα συμβιβαστούμε με το να χάνονται μωρά, μικρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένα σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας... Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο νέο έγκλημα στην Πύλο και στην πολιτική που οδήγησε σε αυτό και σε άλλα τέτοια, και την οποία υπηρετούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

«Την άλλη Κυριακή, εδώ, στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, το ΚΚΕ πρέπει να είναι ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατό!», συνέχισε, καθώς αυτό χρειάζονται οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μικροεπαγγελματίες, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες «απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, που ετοιμάζεται πάλι να πάρει φόρα για να σαρώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματά μας, να φορτώσει στον λαό τα καινούργια ματωμένα πλεονάσματα, αλλά και τη νέα κρίση που φαίνεται να είναι προ των πυλών.

Τους προειδοποιούμε: Προσέξτε, μην έρχεστε με πολλή φόρα γιατί κάπου θα βρείτε!

Μπορεί τέσσερα χρόνια να τα βρήκατε εύκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που ψήφιζαν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων σας αντίστοιχα, αλλά δεν τα βρήκατε και πολύ εύκολα στην προσπάθειά σας να νομιμοποιήσετε στις λαϊκές συνειδήσεις τούς αντιλαϊκούς σας νόμους, δεν τα βρήκατε και πολύ εύκολα όταν προσπαθούσατε να επιβάλετε σιγή νεκροταφείου.


Γιατί πάντα απέναντί σας υπήρχε το ΚΚΕ, με τις δυνάμεις του πάντα μπροστά, τολμηρά, μαχητικά, και αταλάντευτα, να κάνει πράξη το σύνθημα "Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής".

Το ίδιο θα κάνει και τώρα! Κι ας προσπαθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αφοπλίσουν τον λαό, μιλώντας για τη δήθεν παντοδυναμία της ΝΔ.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Και σ' αυτήν τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του.

Κι αυτό ισχύει διπλά στην Αττική, όπου το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα, με 11 βουλευτές!

Στην Αττική, όπου δώσαμε μεγάλες μάχες το τελευταίο διάστημα και θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερες. Ισχύει τριπλά εδώ στον Δυτικό Τομέα, από την Αγία Βαρβάρα μέχρι το Καματερό.

Και καλά θα κάνουν ορισμένοι αυτό να μη το ξεχνάνε. Γιατί μπορεί ο χάρτης να βάφτηκε μπλε, αλλά κάπου κάπου αυτό το μπλε ξεθωριάζει, γιατί προβάλλει ένα κόκκινο - αχνό ακόμα, αλλά κόκκινο!

Απόδειξη ότι ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, που υπηρετούν σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις τους.

Απόδειξη ότι δυναμώνει η αναζήτηση λύσης στα σημερινά προβλήματα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τη συμμετοχή στο κίνημα, τη συλλογική δράση.


Η ΝΔ ήρθε πρώτη γιατί είχε τους καλύτερους χορηγούς, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, που επικρατούσαν σε αυτές τις περιοχές εδώ και δεκαετίες, πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο έπαιξαν και εμπορεύτηκαν για χρόνια τις έννοιες της προόδου, της αριστεράς, απογοήτευσαν τον λαϊκό κόσμο που τους εμπιστεύτηκε με την πολιτική που εφάρμοσαν. Του είπαν και του έδειξαν με τις πράξεις τους ότι "δεν υπάρχει εναλλακτική", του είπαν να "σκύψει το κεφάλι", να "προσαρμοστεί" και τελικά να διαλέξει τον "λιγότερο κακό διαχειριστή".

Να βγάλουμε δύο βουλευτές στον Δυτικό Τομέα!

Στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας η ΝΔ μπορεί να ήρθε πρώτη και να κοκορεύεται ο Μητσοτάκης, αλλά με ποσοστό πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό της.

Και τώρα, στην κάλπη της επόμενης Κυριακής, μπορεί να πάρει ακόμα μικρότερο. Δεν έχουν κανέναν λόγο να την ξαναψηφίσουν οι λαϊκοί άνθρωποι που το έκαναν κάτω από τον εκβιασμό "σταθερότητα ή αστάθεια" και με την επίδραση μιας αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης της ΝΔ με άλλα κόμματα.

Γιατί αυτό που θα μετρήσει για τον λαό δεν είναι πόσους βουλευτές παραπάνω θα βγάλει η ΝΔ για να ψηφίζουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της, ή πόσους θα βγάλουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθούν από πίσω αυτήν την αντιλαϊκή πορεία!

Το κρίσιμο για τον λαό στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα και στους άλλους δήμους είναι πόσο ψηλά θα φτάσει το ποσοστό του ΚΚΕ, με πολλές χιλιάδες καινούργιες ψήφους, για να εξασφαλίσουμε την εκλογή του δεύτερου κομμουνιστή βουλευτή, του Γιώργου Πέρρου.

Και ξέρουμε καλά πως πολλοί απ' αυτούς που έκαναν άλλες επιλογές στην κάλπη του Μάη ξέρουν τι σημαίνει το ΚΚΕ να αλωνίζει, να οργώνει με δύο βουλευτές αυτές τις γειτονιές, να μεταφέρει τα προβλήματά τους, να διεκδικεί λύσεις.

Πάμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε. Να βγάλουμε τους δύο βουλευτές στον Δυτικό Τομέα!»

Στις λαϊκές γειτονιές δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν τα ίδια κόμματα που στηρίζουν και οι εργοδότες τους

Σχολιάζοντας την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από το Περιστέρι, «επιστρατεύοντας όλο το θράσος και την υποκρισία της αστικής πολιτικής», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «την ώρα που έλεγε πως εξαφάνισε τα ράντζα στο "Αττικό", 30 ασθενείς ήταν σε φορεία σε διαδρόμους μία μέρα πριν τη γενική εφημερία του νοσοκομείου.

Και λίγες μέρες αργότερα, τρεις γυναίκες πέθαιναν περιμένοντας το ασθενοφόρο που δεν υπήρχε...

Μα αν υπήρχε, τότε πώς θα είχε πεδίο να επενδύσει και να βγάλει κέρδος ο ιδιώτης με τα καρτελάκια για ασθενοφόρο που έχετε δει να σας μοιράζουν με το που πατήσετε σε νοσοκομείο, πώς θα εξοικονομούσε το κράτος τους χρήματα για να δίνει τα πακέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να φοροαπαλλάσσονται οι εφοπλιστές, για να πληρώνουμε δισεκατομμύρια στους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;

Πώς θα τηρούνταν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, για τους οποίους μιλάει ο κ. Μητσοτάκης και τους οποίους μας είπε και ο κ. Τσίπρας ότι θα τηρήσει, και γι' αυτό δεν πρόκειται να προσλάβει όσους υγειονομικούς απαιτούνται, με βάση τους ξεπερασμένους από τις ανάγκες οργανισμούς των νοσοκομείων;

Αυτό είναι λοιπόν το κοινό τους πρόγραμμα, όπως εκφράζεται με τραγικό τρόπο στην Υγεία του λαού».

Αναφέρθηκε επίσης στην πείρα της πανδημίας και τις έρευνες που δείχνουν ότι το Περιστέρι είχε τη μεγαλύτερη θνησιμότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Να λοιπόν που τελικά ο ιός - ή μάλλον η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας - έκανε και παραέκανε ταξικές "διακρίσεις", σε αντίθεση με τα όσα μας έλεγαν τότε εκπρόσωποι της κυβέρνησης και διάφοροι πρόθυμοι "ειδικοί".

Να λοιπόν γιατί τότε, εκείνες τις πιο κρίσιμες ώρες, ήταν που ο λαός μας έπρεπε να "λογαριαστεί" για να σωθεί, όπως και έκανε μεγάλο μέρος του, με μπροστάρη το ΚΚΕ, και όχι να περιμένει να "λογαριαστεί μετά", όπως του έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην λογαριαστεί τελικά ποτέ.

Να λοιπόν γιατί αυτές εδώ οι συνοικίες είναι λαϊκές και όχι "εντός εισαγωγικών λαϊκές" όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να μας πείσει ότι με τη ΝΔ στην κυβέρνηση ξαφνικά έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες, και όποιος δεν αξιοποίησε τις δικές του μάλλον φταίει ο ίδιος γι' αυτό...

Είναι όντως λαϊκές αυτές οι συνοικίες, γιατί εδώ ζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι και οικογένειες που δίνουν κάθε μέρα αγώνα απέναντι στις δυσκολίες, που δεν τα βρήκαν όλα έτοιμα, που υφίστανται την εκμετάλλευση και ο ένας στηρίζεται στον άλλον για να τα βγάλει πέρα, αλλά και που είναι περήφανοι και περήφανες, γιατί δεν έχουν κλέψει τίποτα από κανέναν, γιατί ό,τι πέτυχαν το πέτυχαν με την αξία τους!

Είτε είναι ψυκτικοί - όπως είχε πει μια άλλη φορά, υποτιμητικά, εδώ στο Περιστέρι ο κ. Μητσοτάκης - είτε είναι εμποροϋπάλληλοι, είτε σπούδασαν με χίλιες θυσίες των οικογενειών τους και έγιναν επιστήμονες.

Γιατί θέλουν να ζήσουν και να προσφέρουν με τη δουλειά τους, με την επιστήμη τους, με την τέχνη τους, σε μια καλύτερη κοινωνία, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, που θα προστατεύει τον αδύναμο, αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη.

Μια κοινωνία όπου απόψεις σαν αυτές τις ανατριχιαστικές που ακούσαμε για τους καρκινοπαθείς και το κόστος της θεραπείας τους, από τον βουλευτή της ΝΔ, θα έχουν θέση μόνο στα μουσεία!

Γι' αυτό και δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν τα ίδια κόμματα που στηρίζουν και οι εργοδότες τους, τα κόμματα που ορκίζονται στο καπιταλιστικό κέρδος και αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας σαν κόστος.

Τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα και θα αποτελέσουν αύριο την επόμενη κυβέρνηση και την επόμενη συναινετική αντιπολίτευση την οποία έχει εξίσου ανάγκη το σύστημα, δηλαδή τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Εχουν όμως πολλούς λόγους να κλείσουν τα αυτιά τους στους εκβιασμούς και να βρεθούν στην κάλπη μαζί με το ΚΚΕ».

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

«Εδώ στο Περιστέρι οι πιο παλιοί, αλλά και οι νεότεροι κάτι ξέρουν, κάτι έχουν ακούσει για τα βρώμικα κόλπα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι θυμούνται από τους εκβιασμούς των ΠΑΣΟΚων για να εγκλωβίσουν, να κλέψουν τις ψήφους των λαϊκών ανθρώπων. Τα ίδια κόλπα του ΠΑΣΟΚ αντιγράφει τώρα και ο Τσίπρας, λέγοντας ότι κάθε ψήφος που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί το σχέδιο της ΝΔ...», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε ότι «κάτι τέτοια ακούνε οι αριστεροί, οι προοδευτικοί και ανατριχιάζουν, όπως ανατρίχιαζαν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, τότε, όταν τα έλεγε αυτά το ΠΑΣΟΚ.

Ποιος ξέρει; Ισως αυτή η γραμμή να αποτελεί συμβουλή του υπεύθυνου της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, του αντικομμουνιστή Μαραντζίδη, ξέρετε, αυτού που δικαιώνει τα Τάγματα Ασφαλείας.

Ας τον φέρουν εδώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι να τους πει αυτά τα αντιδραστικά, όπου, σύμφωνα με την ...ερευνητική του άποψη, για τους νεκρούς του Μπλόκου του Περιστερίου τον Ιούλη του 1944, ευθύνεται η αντιστασιακή δράση του ΕΛΑΣ...

Ας τον χαίρονται εκεί στην Κουμουνδούρου...

Αν και μάλλον φαίνεται ότι ζήλεψαν τη "δόξα" εκείνου του ανεκδιήγητου, του Παπαρατσένκο...

Ομως, εδώ, οι αριστεροί είναι περήφανοι για την Ιστορία του λαού μας, και δεν μπορούν να ανέχονται αυτές τις αντιδραστικές απόψεις.

Το συνεχίζει όμως ο κ. Τσίπρας, όταν φωτογραφίζοντας ευθέως το ΚΚΕ, λέει ότι δεν έχει καμία διαφορά ένα κόμμα να πάει από το 7 στο 8%, ενώ αυτό που έχει σημασία είναι να ανέβει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ισχύει αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας: "Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του"...

Γιατί οι εργαζόμενοι της χώρας μας ξέρουν ότι ακριβώς το αντίθετο ισχύει.

Γιατί το να πάει το ΚΚΕ στο 8% και παραπάνω, σημαίνει ότι θα εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές που θα είναι στήριγμά τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ενώ το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 20 στο 21% σημαίνει να εκλεγούν 1 - 2 παραπάνω βουλευτές που θα ψηφίζουν εμβληματικά νομοσχέδια του Μητσοτάκη και θα υπονομεύουν τους αγώνες.

Γιατί πίσω απ' αυτήν τη στάση του Τσίπρα μπορεί να δει κανείς την εχθρότητα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο εργατικό κίνημα, στην ανασύνταξη του οποίου πρωτοστατεί το ΚΚΕ».

Φέρνοντας το παράδειγμα της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη του οποίου τελικά ψήφισε τα μισά άρθρα, ενώ οι λιγοστές δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα υλοποιούν τις διατάξεις του κάλεσε τον καθένα να αναρωτηθεί: «Ετσι μπαίνει ανάχωμα στη δήθεν παντοδυναμία της ΝΔ; `Η της ανοίγει τον δρόμο για να συνεχίζει το τσάκισμα των εργαζομένων;

Μη δίνετε άλλη ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Αλήθεια, για την πρωτιά της ΝΔ για πρώτη φορά στον δήμο Περιστερίου ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει τίποτα να μας πει;

Πώς επέδρασε άραγε σε αυτήν την εξέλιξη η επίσημη στήριξή του στον εμβληματικό δήμαρχο της δεξιάς, τον κ. Παχατουρίδη, ο οποίος, την ίδια στιγμή, έκανε προεκλογική εκστρατεία για τους υποψηφίους της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα;

Ας αφήσουν, λοιπόν, αυτά που ξέρουν. Τι αντιπολίτευση θα κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της ΝΔ εδώ στο Περιστέρι, αφού όταν θα επισκέπτεται την πόλη ο Μητσοτάκης θα τον υποδέχεται ο κ. Παχατουρίδης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του που θα είναι στελέχη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;

Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις!

Ομως, εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Γιατί μπροστά μας έχουμε δύσκολα για τον λαό μας και πρέπει έγκαιρα να πάρουμε τα μέτρα μας, όλοι και όλες.

Καλούμε τους χιλιάδες λαϊκούς ανθρώπους και εδώ στο Περιστέρι που ακολούθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, ίσως και άλλες δυνάμεις αργότερα, να δουν πλέον την αλήθεια κατάματα.

Να σκεφτούν, να δουν τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη της ΝΔ και το 2019 και σήμερα.

Να αναλογιστούν τη ζημιά που έκανε και συνεχίζει να κάνει αυτό το κόμμα στο λαϊκό κίνημα, στις συνειδήσεις του κόσμου, συνολικά στην υπόθεση της προόδου, δηλαδή της πάλης για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας!

Σας κοιτάζουμε στα μάτια, όπως σας κοίταζαν πάντα οι κομμουνιστές και σας λέμε: Μην τους δίνετε άλλη ανοχή. Γιατί η ανοχή γίνεται τελικά συνενοχή.

Δυστυχώς, έχουν επιλέξει πλευρά και δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής.

Πάρτε τώρα τις αποφάσεις σας.

Ακολουθήστε το παράδειγμα χιλιάδων ακόμα ανθρώπων που ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ στις 21 Μάη.

Ξέρουμε ότι η άνοδος του ΚΚΕ ήταν το μόνο στοιχείο του εκλογικού αποτελέσματος που σας έκανε να χαμογελάσετε, να αναθαρρήσετε, γιατί είδατε και σεις πως το ποσοστό του ΚΚΕ ήταν το θετικό βήμα στον συνολικό αρνητικό συσχετισμό. Ελάτε, λοιπόν, να γίνουμε περισσότεροι. Να κάνουμε τα χαμόγελα στα στόματα των λαϊκών ανθρώπων ακόμα πιο πλατιά.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν αλλάζει

Απευθυνόμαστε, επίσης, σε λαϊκούς ανθρώπους, σε αγωνιστές, που στο παρελθόν ακολουθούσαν το ΠΑΣΟΚ και κάποια στιγμή το εγκατέλειψαν.

Τους λέμε ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ σε τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Είναι ακόμα το ίδιο κόμμα που πρόδωσε τις ελπίδες σας, που ψήφισε τρία μνημόνια και συγκυβέρνησε δύο φορές με τη ΝΔ.

Αλλωστε, μέχρι και μια μέρα πριν από τις εκλογές δήλωνε έτοιμο να το ξανακάνει.

Είναι το κόμμα που ταυτίστηκε με τα σκάνδαλα και την απατεωνιά, που έκαναν τους τίμιους εργάτες και ανθρώπους να του γυρίσουν την πλάτη.

Είναι το κόμμα που οι δυνάμεις του έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στο εργατικό κίνημα με νοθείες, με μπράβους, βάζοντας στα σωματεία τους ίδιους τους εργοδότες και κυρίως με τη γραμμή της υποταγής στους στόχους του κεφαλαίου.

ΠΑΣΟΚ είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έκανε ηλιοθεραπεία και συζητούσε για επενδυτικά προϊόντα στο Καβούρι, τη μέρα που σωματεία και ομοσπονδίες έδιναν τη μάχη της γενικής απεργίας μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν αλλάζει!».

Ενώ σχολιάζοντας τα λεγόμενα «μικρά κόμματα» που «το σύστημα το έχει συνήθειο να φουσκώνει (...) από το πουθενά, για να του κάνουν τη δουλειά που θέλει, και μετά να τους αποσύρει», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κόμμα της Κωνσταντοπούλου, της εμπνεύστριας «της φράσης ότι η κατάργηση των μνημονίων, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, ήταν "σχήμα λόγου".

Δεν ήταν σχήμα λόγου, όμως, η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και μάλλον η κυρα - Ζωή την έχει κλεισμένη ακόμα σε κάποιο συρτάρι, γιατί στη Βουλή ποτέ δεν την έφερε...

Και αφού κανείς δεν την έχει δει πουθενά, σε κανέναν αγώνα, σε καμία από τις δοκιμασίες που πέρασε ο λαός μας εδώ και 8 χρόνια, τώρα προσπαθούν τα συστημικά μίντια να μας την πασάρουν με το στανιό σαν εναλλακτική, ακόμα και σαν αντισυστημική επιλογή. Ελεος!», σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας.

Τώρα κρίνεται το αποτέλεσμα

«Στη μία βδομάδα που έμεινε, πάμε να κάνουμε τη νύχτα μέρα. Να μην υπολογίσουμε την κούραση. Τώρα κρίνεται το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πολλούς μήνες για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Στις 21 Μάη έγινε μεν το πρώτο βήμα, αλλά θα μείνει μετέωρο αν δεν επιβεβαιωθεί με την ψήφο στο ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή.

Τελικά, μόνο αυτή η ψήφος θα μετρήσει και θα φέρει αποτελέσματα που θα μας ακολουθούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Από την ψήφο της άλλης Κυριακής θα κριθεί αν ο λαός της Δυτικής Αθήνας θα στείλει τελικά στη Βουλή και την Βιβή Δάγκα και τον Γιώργο Πέρρο, δύο δοκιμασμένους αγωνιστές που θα γίνουν η φωνή των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας της περιοχής.

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, πάμε να βρούμε τους πάντες», κάλεσε κλείνοντας την ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ