Τρίτη 2 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Με διαπιστευτήρια αντικομμουνισμού συνεχίζονται τα παντρολογήματα με ακροδεξιούς

ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ: Θύμισε το γνωστό άσμα «όταν παίρνεις φόρα, φόρα κατηφόρα»!

Θερμές χαιρετούρες με τον ακροδεξιό Ηλιάδη, πρώην πολιτευτή του ΛΑΟΣ και της Ελ. Λύσης
Θερμές χαιρετούρες με τον ακροδεξιό Ηλιάδη, πρώην πολιτευτή του ΛΑΟΣ και της Ελ. Λύσης
«Η συνήθεια που έγινε λατρεία» είναι πλέον τα σαλιαρίσματα με το ακροδεξιό φύραμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με την «προοδευτική» αγκαλιά του να χωράει όλο και περισσότερους από δαύτους.

Ετσι, μετά την Καστοριά και τη συνάντηση Τσίπρα με τους δηλωμένους αντικομμουνιστές της Ενωσης Αποστράτων που πρωτοστατούν στις γιορτές μίσους σε Γράμμο και Βίτσι, μετά την κάθοδο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε κοινό ψηφοδέλτιο με χρυσαυγίτη στο Εργατικό Κέντρο Πύργου απέναντι στις ταξικές δυνάμεις, σειρά είχε το Σάββατο και το Μενίδι, εκεί όπου ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε ξανά αγκαλιά με «εκλεκτές παρουσίες» όπως π.χ. τον υποψήφιο δήμαρχο Αχαρνών Χρ. Ηλιάδη. Ο ίδιος ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Κ. Βελόπουλου στις βουλευτικές εκλογές του 2019, ενώ παλιότερα είχε πολιτευτεί και με το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα της δημοτικής του παράταξης φιλοξένησε συνέντευξη από τον ναζιστή κατάδικο Ηλία Κασιδιάρη.

Και βέβαια, κάθε άλλο παρά για «σύμπτωση» πρόκειται, αφού λίγες μέρες πριν ο ίδιος παραβρέθηκε σε εκδήλωση επίσης στο Μενίδι υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον συνόδευε και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει καθαιρεθεί από πρόεδρος της Ενωσης Γονέων γιατί παρέστη σε εκδήλωση του κόμματος Κασιδιάρη, εκπροσωπώντας επίσημα την εν λόγω δημοτική παράταξη!

Μια τέτοια «προοδευτική» συμπαράταξη δεν μπορεί παρά να χτίζεται και από τα «υλικά» του αντικομμουνισμού, κι έτσι ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, έβγαλε απ' τη ναφθαλίνη τις ανιστόρητες αθλιότητες ότι οι Πόντιοι που παρέμειναν στη Σοβιετική Ενωση «τη σταλινική περίοδο θα υποστούν καταστολή, εκτελέσεις, διωγμούς προς την Κεντρική Ασία και την απαγόρευση να ομιλούν την ελληνική γλώσσα».

Κατά τα λοιπά, ο Αλ. Τσίπρας έριξε δίχτυα για εξαγορά ψήφων με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για τα δάνεια και τις συντάξεις των παλιννοστούντων, για τα οποία ως κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, ενώ απέρριψε ως αντιπολίτευση και τις τροπολογίες του ΚΚΕ, επιχείρησε να πουλήσει «συμπάθεια» για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του, ο σημαιοφόρος των ευρωατλαντικών σχεδιασμών και χειροκροτητής του Ζελένσκι και του Αζόφ.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας με την επίσκεψη στο Μενίδι και την ομιλία του για τον Ποντιακό Ελληνισμό απέδειξε από τι υλικά είναι φτιαγμένη η λεγόμενη "προοδευτική" συμμαχία την οποία επικαλείται.

Μετά την ένταξη του κ. Αντώναρου, κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης της ΝΔ το 2008 στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, ο κ. Τσίπρας μίλησε στο Μενίδι και ανάμεσα στους χειροκροτητές του, εκτός από στελέχη που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν στηριχθεί ανοιχτά από τη ΝΔ, ήταν και υποψήφιος δήμαρχος που στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές πολιτευόταν με το κόμμα του Βελόπουλου και παλιότερα με το ΛΑΟΣ, αλλά και στελέχη δημοτικών παρατάξεων που το τελευταίο διάστημα εκπροσωπούνται με υποψηφίους τους σε εκδηλώσεις του κόμματος του εγκληματία ναζιστή Κασιδιάρη.

Φαίνεται ότι εκτός από το "πλυντήριο" στη "δεξιά", υπάρχει και το "πλυντήριο" στην "ακροδεξιά", το οποίο ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν καλά από τη συγκυβέρνησή τους με τους ΑΝΕΛ.

Ο - κατά τα άλλα - "προοδευτικός" κ. Τσίπρας στην ομιλία του χρησιμοποίησε μπόλικο αντικομμουνισμό, αναπαράγοντας τη γνωστή ρητορική για "διώξεις τη σταλινική περίοδο" και άλλα τέτοια. Ενώ, μάλλον, εσκεμμένα δεν έκανε μεγάλη αναφορά στις αιτίες και τους υπεύθυνους για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Γιατί ως το "καλό παιδί" των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να θυμίσει στους παρευρισκόμενους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της στήριξης και αποστολής πολεμικού εξοπλισμού στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, αρκεί να έχει τη βούλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ότι ο ίδιος και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκατσαν σούζα πριν ένα χρόνο στην ομιλία του Ζελένσκι στη Βουλή και χειροκροτούσαν στα μουλωχτά μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα τους φασίστες του Αζόφ, που ευθύνονται και για επιθέσεις σε βάρος των Ελλήνων ομογενών της Μαριούπολης και άλλων περιοχών της Ουκρανίας.

Οσο για τη στήριξη που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας στους παλιννοστούντες ομογενείς, είναι λόγια του αέρα και προεκλογικά, που εύκολα ξεχνιούνται. Πολύ περισσότερο που οι παλιννοστούντες Πόντιοι ξέρουν ότι ο κ. Τσίπρας ως κυβέρνηση, το μόνο που έκανε για τα κόκκινα δάνεια, είναι να τα δώσει στα funds και να κάνει τις κινητοποιήσεις για την προστασία της περιουσίας του λαού "ιδιώνυμο αδίκημα". Ενώ, πρόσφατα, ως αξιωματική αντιπολίτευση μαζί με τη ΝΔ, απέρριψαν τροπολογία του ΚΚΕ για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους για τα δάνεια που είχαν δοθεί σε παλιννοστούντες Πόντιους, τροπολογία που είχε τη στήριξη ποντιακών συλλόγων και φορέων.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός να πάει στις κάλπες με ψηλά το κεφάλι και να δυναμώσει το ΚΚΕ, το Κόμμα που σταθερά - και όχι ευκαιριακά και προεκλογικά - παλεύει για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και για τα δίκαια αιτήματά τους, για να μπορούν αυτοί και όλος ο λαός να ζουν αξιοπρεπώς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ