Τρίτη 2 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
«Ψηφίζετε ελεύθερα» ... ό,τι πει η εργοδοσία!

Αποκαλυπτικό βίντεο εκβιασμών σε εργαζόμενους, παρουσία υπουργού, με το αφεντικό να λέει ότι «δεν υπάρχει επιλογή εδώ» | Μόνιμες οι πιέσεις των εργοδοτών στους εργαζόμενους να στηρίξουν το δικό τους «άλογο» αστικής διαχείρισης

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από την Παρασκευή αισχρό και συνάμα αποκαλυπτικό βίντεο από περιοδεία του Αδ. Γεωργιάδη σε μεγάλο ασφαλιστικό πρακτορείο της λεωφόρου Συγγρού, δείχνοντας την άνεση που έχουν οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων να κινούνται σε χώρους εργασίας και τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν στους εργαζόμενους για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, με τις πλάτες της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα, αφού είπε όσα είπε στους μαζεμένους εργαζόμενους ο υπουργός και υποψήφιος εκ νέου με τη ΝΔ, αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Αλ. Λιάγκας, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης («NOS Insurance Services»), προκειμένου να τους απειλήσει ανοιχτά για την ψήφο τους, «υποδεικνύοντάς» τους τη «μόνη» επιλογή που τάχα έχουν μπροστά στις εκλογές. Είπε ανάμεσα σε άλλα:

«Μια άνω τελεία θα βάλω εγώ. Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ, η δουλειά μας, η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας - εγώ θα τα πω άλλη μια φορά - εξαρτάται πάρα, πάρα πολύ από μια χώρα κυβερνημένη με μία σωστή κυβέρνηση». Και επέμεινε: «Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα, σας το έχω αποδείξει (...) Και επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους, πρέπει να το συζητήσουμε»...

Αργότερα, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Γεωργιάδης επειχείρησε να βγάλει τον επιχειρηματία «λάδι», ισχυριζόμενος με ανάρτησή του στο Twitter ότι ο εν λόγω «έκανε πλάκα»...

Κανόνας και όχι εξαίρεση στους χώρους δουλειάς

Αν όμως ξεστομίζονται τέτοιοι εκβιασμοί on camera, με επίσημη παρουσία κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, τι μπορεί να γίνεται πίσω από τις κάμερες; Μια σειρά τέτοια περιστατικά δείχνουν ότι οι παραπάνω εκβιασμοί είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αποκαλύπτοντας στην πράξη πόσο ...ισότιμη είναι τελικά η ψήφος του εργαζόμενου με αυτή του εκβιαστή - εργοδότη του.

Καταγράφουμε ορισμένα παραδείγματα από μεγάλες βιομηχανίες όπου η εργοδοσία ουσιαστικά λέει στους εργαζόμενους ότι το μεροκάματό τους εξαρτάται από το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές, προστάζοντάς τους να ψηφίσουν τα κόμματα του κεφαλαίου που θα σχηματίσουν κυβέρνηση:

-- Μεγάλη βιομηχανία από τον κλάδο του Μετάλλου, που αναλαμβάνει μάλιστα μεγάλα έργα για το Δημόσιο, έλεγε στο προσωπικό της, μέσω των διευθυντών: «Εχουμε μπει πλέον σε μια καλή ρότα, με δουλειές που παίρνουμε από το κράτος». Το μήνυμα σαφές προς το προσωπικό για το τι να ψηφίσει ώστε να συνεχίζονται οι ...δουλειές.

-- Σε άλλο εργοστάσιο, η προϊσταμένη λογιστηρίου έκανε συστάσεις στους εργάτες ότι «το θέμα είναι να μην έχουμε αστάθεια», επομένως να ψηφίσουν με κριτήριο τον σχηματισμό «σταθερής κυβέρνησης».

-- «Εκεί είναι και η προοπτική του εργάτη. Με την κυβέρνηση που μας συμφέρει», έλεγε άλλος εργοδότης στους εργαζόμενους σε βιομηχανία που συνεργάζεται με το κράτος για μεγάλο έργο στον Εβρο.

-- Σε μεγάλη αμυντική βιομηχανία, εργαζόμενοι μας μεταφέρουν ότι ο πρόεδρος της εταιρείας γκρινιάζει για «μη στήριξη» από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, καλώντας τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για «κυβερνητική εναλλαγή» με ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το παράδειγμα από άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αμυντική βιομηχανία. Εκεί οι εργαζόμενοι, ταυτόχρονα με την καταβολή της μισθοδοσίας τους, είδαν στο κινητό τους μήνυμα από υφυπουργό της κυβέρνησης που έγραφε ότι «όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει» μαζί του. Ο ίδιος υφυπουργός είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση για κοπή πίτας στο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ