Τρίτη 2 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οσο κι αν προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ, δεν κρύβεται η συμφωνία με ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

«Οσο κι αν προσπαθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να χαράξει "διαχωριστικές γραμμές" από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τις γνώριμες για τον λαό προεκλογικές "κορόνες" και αντιπαράθεση στα δευτερεύοντα, η συμφωνία του στα μεγάλα και σημαντικά δεν τον αφήνει».

Τα παραπάνω σχολιάζει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΕΠ ΑΜΘ) του ΚΚΕ με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στη Κομοτηνή το Σάββατο 29 Απρίλη, κάνοντας λόγο για «χιλιοειπωμένα περί αντίθεσης στην "αλαζονεία της εξουσίας και τον λαϊκισμό", που δεν μπόρεσαν να κρύψουν το κοινό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Τις δεσμεύσεις απέναντι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, στη στρατηγική της "πράσινης μετάβασης"».

Οπως τονίζει η ΕΠ ΑΜΘ, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την προθυμία του να συνεχίσει στον ίδιο αυτό αντιλαϊκό δρόμο, με ξαναζεσταμένη σούπα την καλλιέργεια αυταπατών ότι όλα αυτά μπορούν να υπηρετηθούν και ταυτόχρονα να κερδίζουν όλοι, επιχειρηματικοί όμιλοι και λαός! Το δε μοντέλο της "δίκαιης δημοκρατικής μετάβασης που ακολουθούν όλα τα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη", που επιθυμεί και για την Ελλάδα, είναι αυτό που κατεβάζει εκατομμύρια απεργούς και διαδηλωτές στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία και αλλού τους τελευταίους μήνες».

Οσον αφορά τις «δεσμεύσεις» του Ν. Ανδρουλάκη για τη Θράκη, η ΕΠ ΑΜΘ σχολιάζει ότι μπορεί να τις αναζητήσει κανείς και στα περιβόητα πορίσματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική Επιτροπή της Βουλής.

«Κατά τ' άλλα, μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κατέφυγε πολλές φορές στην επίκληση στο συναίσθημα, μιλώντας για την "ιστορική προσφορά της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο", στο τέλος όμως της ομιλίας του δεσμεύτηκε ότι "δεν θα προδώσουμε ποτέ ξανά την πίστη και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού"», συνεχίζει η ανακοίνωση, για να καταλήξει: «Ο λαός όμως δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ