Τρίτη 2 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KOZANH
Μαχητική πορεία ενάντια στην ύπουλη επίθεση φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Κοζάνης πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το απόγευμα της Κυριακής, καταγγέλλοντας την ύπουλη επίθεση τραμπούκων φασιστών σε στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με συνθήματα όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική».

Οι τραμπούκοι φασίστες, με βρισιές και απειλές, επιτέθηκαν και χτύπησαν στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κοζάνη, το Σάββατο 29 Απρίλη, μόλις τελείωσε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συγκέντρωση, κατά την ομιλία του, ο Γιάννης Κανάτσιος, Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι στο στόχαστρό τους βρίσκεται η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους ενοχλεί ότι εκατοντάδες μαθητές κινητοποιούνται και δραστηριοποιούνται, κάνουν την οργή και την αγανάκτησή τους δύναμη αγώνα, δεν συμβιβάζονται με τα λίγα και διεκδικούν τα όνειρά τους».

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι οι φασίστες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον ρόλο τους ως μακριού χεριού του συστήματος, σε μια χρονική στιγμή που τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα έχουν αγκαλιαστεί από χιλιάδες μαθητές, σε μια στιγμή που η ΠΚΣ δίνει τη δική της παλικαρίσια μάχη για το ζωντάνεμα των φοιτητικών συλλόγων και την ανάδειξή της σε 1η δύναμη ξανά.

Ακόμη τόνισε τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που καλλιέργησαν το έδαφος για τέτοιες δράσεις και κάλεσε ιδιαίτερα τους μαθητές και τους φοιτητές να στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές το ΚΚΕ με κόκκινες, επαναστατικές και αγωνιστικές ψήφους. «Δίνουμε τη μάχη ώστε το ΚΚΕ να δυναμώσει καθώς είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βάλει εμπόδια σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και να προκύψει την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά και να δώσει τη μάχη μαζί με τον λαό για την αντιμετώπιση τέτοιων φασιστικών δράσεων», είπε.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ο Γραμματέας του ΤΣ της ΚΝΕ, Νίκος Μενύχτας, χαιρέτισε την κινητοποίηση, τόνισε ότι σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν οι απειλές και κάλεσε τη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στις μάχες του επόμενου διαστήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ