Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ γεννά επαναστάτες και οργανωτές της πάλης του λαού

Εκδήλωση στην Αμαλιάδα, γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη

Τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη τίμησε η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ το πρωί της Κυριακής στη γενέτειρά του, Αμαλιάδα, με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μπελογιάννη από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον νομό, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης, ενώ κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν «Νίκος Μπελογιάννης - Το ΚΚΕ γεννά επαναστάτες, οργανωτές της πάλης του λαού, για το δίκιο, για τον σοσιαλισμό».

Στον κομμουνιστή ήρωα αναφέρθηκε ο Βησσαρίων Πολύδωρος, Γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας και υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Η ζωή του ήταν ένας συνεχόμενος αγώνας. Οσες δυσκολίες όμως κι αν συνάντησε, δεν τον σταμάτησαν», είπε, υπογραμμίζοντας ότι το χαμόγελό του δεν έσβησε ποτέ, αντιθέτως απαθανατίστηκε και στον γνωστό πίνακα του Πικάσο.

«Οσοι είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας δεν έχουν λόγο να σκυθρωπούν. Χαμογελούν ακόμα και μπροστά στον θάνατο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος και στη συνολική, αταλάντευτη δράση του για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού, απέναντι στην αστική τάξη, στις κυβερνήσεις της, στα κόμματα που και τότε την υπηρετούσαν.

«Σε αυτήν την πλευρά της Ιστορίας, στην πάλη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και του λαού από τα δεσμά της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο, αφιέρωσαν τη ζωή τους ο Νίκος Μπελογιάννης και το σύνολο των αλύγιστων της ταξικής πάλης», ανέφερε στην κεντρική ομιλία ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι το παράδειγμά τους φωτίζει τον δρόμο των κομμουνιστών, των αγωνιστών της εργατικής τάξης και του λαού μέχρι και σήμερα, και κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ μπροστά σε όλες τις κάλπες, με πρώτες τις βουλευτικές, για να μεγαλώσουν η δύναμη και η αποφασιστική δράση του λαού απέναντι σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση προκύψει.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σπύρος Γιακουμέλος, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ενώ πραγματοποιήθηκαν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ