Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Τάσο Χρονά

Στην πολιτική κηδεία στη Λαμία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα

Σε κλίμα οδύνης, η οικογένεια, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μάρτη, τον σύντροφο Τάσο Χρονά, στέλεχος της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» την Τετάρτη απ' τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, έπειτα από ξαφνικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Στην πολιτική κηδεία στη Λαμία, όπου έζησε και εργάστηκε ως νοσοκομειακός γιατρός, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΠΓ και της ΚΕ του Κόμματος.

Για τη διαδρομή του Τάσου Χρονά, την πολύτιμη προσφορά και την ακλόνητη πίστη του στα ιδανικά του Κόμματος μίλησε, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ. Στην παρακαταθήκη και το παράδειγμά του στη νέα γενιά των κομμουνιστών αναφέρθηκε ο Νάσος Σάλτας, από το Συμβούλιο Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ.

Συλλυπητήριο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Φθιώτιδας, Χρήστος Γράβαλος, ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας διάβασε ο πρόεδρος, Σπύρος Νικολάου, ενώ εκ μέρους της οικογένειας το ύστατο «αντίο» απηύθυνε η κόρη του, Σταυρούλα.


Τιμητική φρουρά δίπλα στο τυλιγμένο με την τιμημένη σημαία του Κόμματος φέρετρο, πλαισιωμένο από κόκκινα λουλούδια, στάθηκαν αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, και ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, και στη συνέχεια μέλη της ΚΕ, σύντροφοι από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή, στελέχη και μέλη της ΚΝΕ.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπρόσωποι κομμάτων, της Τοπικής Διοίκησης, σωματείων και φορέων της περιοχής, καθώς και συνάδελφοί του από το νοσοκομείο.

Η προσφορά του συντρόφου μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε

Στον επικήδειο ο Κ. Παρασκευάς σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σύντροφε Τάσο, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματός μας, σου απευθύνω τον τελευταίο χαιρετισμό, με το συναίσθημα της βαθιάς μας θλίψης για τον πρόωρο χαμό σου να μη συμβιβάζεται με τη ζωντάνια και τη μαχητικότητα που πάλευες για την υπόθεση του Κόμματός μας, για κάθε λαϊκό πρόβλημα, για το σύνολο των προβλημάτων.

Η είδηση του θανάτου σου δεν συμβιβάζεται με την ακούραστη διάθεση για δουλειά, την αγωνία για την πορεία και την ισχυροποίηση του Κόμματος και του εργατικού κινήματος, την έγνοια για τη ζωή και τις ανάγκες των συντρόφων, την προθυμία και ανιδιοτέλεια να συντρέξεις σε ό,τι σου ζητηθεί, που σε διέκριναν μέχρι την τελευταία στιγμή.


Το έντονο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθούσες και μελετούσες τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις. Ολοι πιστεύαμε ότι θα βγεις νικητής και από αυτήν την απρόσμενη περιπέτεια με την υγεία σου και σύντομα θα ήσουν πάλι δίπλα μας στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Και ο ίδιος δεν ήσουν έτοιμος ακόμη να "φύγεις". Είχες πολλά να κάνεις και ακόμη περισσότερα να δώσεις. Στο Κόμμα, στους συντρόφους σου και τους φίλους σου, στους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής. Στην οικογένειά σου, την Χαρούλα, σύντροφό σου στη ζωή και στους αγώνες, την κόρη σου Σταυρούλα, τον γαμπρό σου Κριστιάνο, αλλά και τον εγγονό σου Βιτόριο, που τόσο άλλαζε τη ζωή σου κάθε φορά που τον έβλεπες.

Είχες πολλά να δώσεις στις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά και που σου άρεσε να ρίχνεσαι με όλες σου τις δυνάμεις. Είχες πολλά να δώσεις στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο λαός και τις αυξημένες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής πάλης. Είχες ακόμη πολλά να δώσεις στους συντρόφους και το Κόμμα μας, που υπηρέτησες με πίστη στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού για 50 χρόνια.

Δεν ήσουν έτοιμος να "φύγεις", είχες ακόμη σχέδια και όνειρα. Να εκδώσεις τα βιβλία που για καιρό ετοίμαζες και αντικειμενικές δυσκολίες δεν επέτρεψαν να το πραγματοποιήσεις. Να κάνεις αυτό το ταξίδι μέχρι την Πύλο, τον τόπο καταγωγής της οικογένειάς σου και να γλυκάνεις τη νοσταλγία και την πίκρα από το παρελθόν. Να συμβάλεις στην ανάπτυξη του Κόμματος και τη διαπαιδαγώγηση των νέων συντρόφων (...)

Ο θάνατος του σ. Τάσου, η ανιδιοτελής προσφορά του μας δίνουν δύναμη και εφόδια να συνεχίσουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο που και ο σ. Τάσος περπάτησε, για να ζήσει ο λαός μας καλύτερες μέρες, για να γίνει πράξη η κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό».

Προσφορές στη μνήμη του

Στη μνήμη του συντρόφου Τάσου Χρονά προσφέρουν στο ΚΚΕ:

  • Ο σύντροφος Τάσος Χρονάς δεν είναι πια ανάμεσά μας με τη φυσική του παρουσία. Είναι όμως μέσα από την παρακαταθήκη που άφησε με τον αγώνα του για μια δίκαιη κοινωνία, που στο επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο, όπως ακριβώς έκανε έμπρακτα σε όλη του τη ζωή. Στην μνήμη του, η οικογένεια Καρπέτα, αντί στεφάνου, προσφέρει στην Τομεακή Οργάνωση Φθιώτιδας του ΚΚΕ 500 ευρώ.
  • Μέσω ΚΟΒ Ν. Μάκρης - Μαραθώνα 20 ευρώ ο Ν. Στεφανίδης και 50 ευρώ ο Α. Ζαμπέτας.
  • Ο Νίκος Καλούτσης και η Ελένη Κονταράτου, «50 ευρώ στο Κόμμα μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα».
  • Σπουδαστές και φοιτητές που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Λαμία, 200 ευρώ, αποχαιρετώντας τον «με τιμή και σεβασμό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ