Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάρτη 2023 - αριθ. φύλλου: 14219

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές

Στις 5.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο ΣΕΦ | Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο Δ. Κουτσούμπας και θα ακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις

Eurokinissi


ΣΕΛ.  3

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μαζί ...«βγάζουν λάδι» την πολιτική που οδήγησε στα Τέμπη

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός δεν θα σας δώσει άφεση αμαρτιών. Δεν θα πάρετε καμία συγχώρεση, μηδενός εξαιρουμένου. Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, που θα είναι πάντα μπροστά, αγωνιστής μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία

Ψηφίστηκε χτες το πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» που «κλείνει» αντιλαϊκές εκκρεμότητες για το κεφάλαιο λίγο πριν τις εκλογές | Μέτρα που πλήττουν πολλές κατηγορίες εργαζομένων και νέα «δωράκια» στους ομίλους ανάμεσα στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου | Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στα άρθρα για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών στα Τέμπη, επειδή δικαιούνται πολύ περισσότερα και τα μέτρα είναι ανεπαρκή


ΣΕΛ.  4   -   5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
400 μέρες...

Τετρακόσιες μέρες συμπληρώθηκαν από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Η συνεχής κλιμάκωση, το ενδεχόμενο για γενίκευση του πολέμου, που παραμένει πάντα ανοιχτό, αποτυπώνουν την «άβυσσο» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα αγορών, σφαιρών επιρροής και δρόμων της Ενέργειας, που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί σε άλλη «πίστα».

Αυτούς τους ανταγωνισμούς πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί της Ουκρανίας, της Ρωσίας, αλλά και όλης της Ευρώπης. Οι 400 αυτές μέρες απέδειξαν ότι η μόνη σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι απέναντι απ' όλα τα στρατόπεδα των ιμπερια-ληστών.

Η πλευρά της πάλης ενάντια στην εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, η προοπτική του αγώνα για την απαλλαγή από το σύστημα της εκμετάλλευσης, που φέρνει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως από την πρώτη στιγμή έδειξε το ΚΚΕ.

Τις 400 αυτές μέρες ξεδιπλώθηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και το κοινό πρόγραμμα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, για την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, φτάνοντας σε νέα, επικίνδυνα ύψη:

Γιγαντώθηκαν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, που θεμελιώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και «έκοψαν κορδέλα» επί ΝΔ, με ανανέωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις.

Η Ελλάδα «παγιώνεται» ως πρωταθλήτρια σε δαπάνες για ΝΑΤΟικούς σκοπούς, με πάνω από 7 δισ. δολάρια τον χρόνο. Ο λαός ματώνει - πάνω από 650 ευρώ «το κεφάλι» πληρώνουμε κάθε χρόνο - για εξοπλισμούς που έχουν για προτεραιότητα τη μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και όχι βέβαια την άμυνα της χώρας.

Επιταχύνθηκαν ο σχεδιασμός πλήρους ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου, τα παζάρια και οι επικίνδυνες διευθετήσεις με την Τουρκία για τη διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής. Τα σχέδια συνεκμετάλλευσης ακούγονται πλέον από τα πιο επίσημα χείλη.

Ο λαός μας σέρνεται σε νέους και μεγαλύτερους κινδύνους. Κυβερνητικά στελέχη, αναφερόμενα σε φερόμενες υποθέσεις κατασκοπείας και σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, τις προβάλλουν ως απόδειξη ότι η χώρα «πέρασε σε άλλη πίστα» στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Και βέβαια το ερώτημα τίθεται αν αυτές οι «υποθέσεις» θα αξιοποιηθούν για βαθύτερη ακόμα εμπλοκή. Τα περί ασφάλειας και σταθερότητας εντός ΝΑΤΟικού σχεδιασμού και του ιμπεριαλιστικού συστήματος λοιπόν γίνονται «ατμός»!

Η εμπλοκή όχι μόνο δεν χωρίζει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα αποτελεί και συγκολλητική ουσία για τα κάθε λογής κυβερνητικά σενάρια, ώστε η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση να πάει ένα βήμα πιο πέρα τον επικίνδυνο αυτόν σχεδιασμό, στη νέα φάση των ανταγωνισμών που βρισκόμαστε.

Για τον λαό, από την ανάποδη, είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να αποδυναμώσει και στην κάλπη τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Τις δυνάμεις του ευρωατλαντικού τόξου, που το κοινό τους πρόγραμμα οδηγεί σε κλιμάκωση της εμπλοκής, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, εκθέτοντας τον λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Ολοι αυτοί πρέπει να είναι πιο αδύναμοι την επόμενη μέρα και πιο δυνατός ο λαός. Κι αυτό θα γίνει μόνο με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, και εκλογικά, που μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις, να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο.

Που φωτίζει τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο, ενάντια στο σάπιο σύστημα του κέρδους, της εκμετάλλευσης, του πολέμου, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους οργανισμούς του κεφαλαίου.


ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μέρα - νύχτα «στο πόδι» με μια υπογραφή!

Απαράδεκτη κυβερνητική τροπολογία | Εργοδότες και δήμαρχοι θα αποφασίζουν λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 6 π.μ. της επόμενης μέρας!


ΣΕΛ.  6


Σήμερα ο αποχαιρετισμός στον σύντροφο Τάσο Χρονά

Στη Λαμία, στις 3 μ.μ. η πολιτική κηδεία


ΣΕΛ.  9
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
«Νόμιμη» η ρήτρα αναπροσαρμογής επειδή το ρεύμα είναι «χρηματιστηριακό προϊόν»

Αποκαλυπτική απόφαση που επικαλείται την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ


ΣΕΛ.  21
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Τα απανωτά ατυχήματα προειδοποιούν...

ΣΕΛ.  12
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
Της αρπάζουν το σπίτι και απαιτούν ... «συγγνώμη»!

ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ