Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου την Κυριακή 2/4

Αυτήν την Κυριακή 2 Απρίλη πραγματοποιούνται σε όλους τους νομούς της χώρας οι εκλογές του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ).

Η «Πανεπιστημονική» με τη διακήρυξή της, απευθυνόμενη στους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους πολιτικούς μηχανικούς, τονίζει ότι «είναι ώρα ευθύνης και μάχης, ώρα να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που κλέβει το εισόδημά μας και τον χρόνο μας, ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας και δολοφονεί τη ζωή μας για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων!».

Τους καλεί να ψηφίσουν μαζικά για να αλλάξει πορεία ο Σύλλογος, αναφέροντας ότι «η διοίκηση του ΣΠΜΕ στηρίζει την εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και είναι ώρα αλλαγής συσχετισμού, ώρα να πάμε αλλιώς...».

Επισημαίνει ακόμα ότι «οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της "Πανεπιστημονικής" βρέθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη γραμμή της αναμέτρησης με την αντιλαϊκή πολιτική. Εδωσαν και δίνουν αταλάντευτα, μέσα και έξω από τον ΣΠΜΕ, τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλό μας, τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ. Πρωταγωνίστησαν στην πάλη για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση, στον νόμο Χατζηδάκη και στον απεργοκτόνο νόμο ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για την "απελευθέρωση" του επαγγέλματος, ενάντια σε απολύσεις συναδέλφων, στην απλήρωτη εργασία και στην εργοδοτική τρομοκρατία. Οι εκλογές είναι μια σημαντική μάχη στην οποία οι εργαζόμενες/οι πολιτικοί μηχανικοί καλούμαστε να πάρουμε θέση, μια ακόμα ευκαιρία να σημειωθούν ουσιαστικά βήματα στην αναγκαία αλλαγή συσχετισμών σε κάθε συνδικαλιστικό - συλλογικό φορέα».

Στον Σύλλογο ψηφίζουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του πολιτικοί μηχανικοί, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων.

Στην Αττική οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα). Εκλογικά τμήματα προβλέπεται να ανοίξουν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών και σε κάποιες επιπλέον πόλεις στα νησιά (για τον τελικό κατάλογο των εκλογικών τμημάτων και τις διευθύνσεις τους θα υπάρξει ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες ψηφοφορίας και τις διευθύνσεις των εκλογικών τμημάτων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της «Πανεπιστημονικής» (www.dpk.tee.gr).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ