Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Οι μαρτυρίες και τα γεγονότα δείχνουν οργανωμένο χτύπημα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σχολιασμών των καταθέσεων των μαρτύρων για τη δολοφονία Φύσσα, των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα και των Αιγύπτιων αλιεργατών, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής τόνισαν ότι από όλες τις καταθέσεις, φίλων του αντιφασίστα μουσικού, αυτοπτών μαρτύρων, καταστηματαρχών και αστυνομικών, εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του αργά τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, που συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ για να χτυπήσει...

«Ολα ήταν πολύ καλά οργανωμένα εκείνο το βράδυ. Ο,τι κινήθηκε εκείνο το βράδυ σφάχτηκε. Το μόνο που πήγε στραβά ήταν ότι είχαμε σύλληψη», ανέφερε η Χρ. Παπαδοπούλου. Ο Αρ. Συρίγος επεσήμανε ότι οι περιγραφές για τη σκηνή της δολοφονίας αναφέρονται σε άτομα που άνοιξαν τον κλοιό γύρω από τον Φύσσα για να περάσει ο Ρουπακιάς.

Ο Θ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε: «Ο Ρουπακιάς είναι περαστικός από τη ΧΑ, όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση, ή είναι μέλος των ταγμάτων εφόδου; Η καταδικαστική απόφαση λέει ότι ο Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του. Κανένας από τους δύο συγκεκριμένους κατηγορούμενους που ήταν στο καφέ δεν είπε ότι τους είπαν κάτι μέσα στο "Κοράλλι". Σε κάθε περίπτωση, ερωτώμενοι οι μάρτυρες εάν ειπώθηκε κάτι, και να το δεχτώ εγώ ως κίνητρο, ποιοι το άκουσαν αυτό; Ηταν μήπως εκεί ο Ρουπακιάς; Ηταν μήπως εκεί οι πενήντα για να το ακούσουν και να προσβληθούν; Δεν ήταν. Πήγαν εκεί.

Να δούμε ποιοι πήγαν εκεί. Βρέθηκαν στα γραφεία κάποιας Τοπικής; Γιατί οι φίλοι του Φύσσα ήταν 500 μέτρα μακριά, δεν πήγαν από τα Πατήσια, το Αιγάλεω, το Μοσχάτο. Αυτοί άφησαν τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, δεν ξέρω, στις 12 τη νύχτα. Είναι σαφές πως επεισόδιο δεν υπήρξε».

Και πρόσθεσε ο συνήγορος: «Αποδεικνύεται από όλα αυτά ότι δεν ήταν διαφορά ενός προς έναν, όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση. Μόνος του πήγε εκεί ο Ρουπακιάς; Αποδεικνύεται πλήρως ότι το έγκλημα αυτό ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας, είτε στοχοποιήθηκε ο Φύσσας εκείνη τη μέρα διότι ανήκει στους "εχθρούς", όπως ο Αντίοχος στην Πάτρα. Η περίοδος εκείνη ήταν μία σημαντική περίοδος. Στις 12/9 είχε γίνει η επίθεση στο ΠΑΜΕ και τότε έλεγαν ότι ψεύδονται. Στις 15 έχουμε τα επεισόδια στον Μελιγαλά και μετά έχουμε αυτό (...) Αυτά αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έγκλημα της ΧΑ».

Ο Θ. Καμπαγιάννης από τη μεριά του επεσήμανε ότι «αποδείχθηκε πως η δολοφονία έγινε παρόντων των αστυνομικών, και αυτό είναι πειθαρχικά έως και ποινικά ελεγκτέο, γι' αυτό και οι αστυνομικοί προσπαθούν αυτό να το λειάνουν. Ολοι οι τρίτοι μάρτυρες, όμως, καταθέτουν ότι ήταν παρόντες οι αστυνομικοί. Φαίνονται αυτά και από τις διαβιβάσεις». Ο δε Κ. Σκαρμέας ανέφερε: «Πάντα πολλοί εναντίον λίγων, και αυτό είναι σημαντικό, γιατί έτσι είναι όλες οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, περιμένουν να γίνουν πολλοί για να επιτεθούν».

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σχολιασμών, ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε από τις καταθέσεις της οικογένειας Φύσσα «αυτό το οποίο κατά δήλωσή τους είπε ο γιατρός στο νοσοκομείο, ότι το τραύμα ήταν επαγγελματικό και ότι ακόμα κι αν μαχαιρωνόταν έξω από το νοσοκομείο, δεν θα προλάβαιναν να τον σώσουν...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ