Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΔΥΚ
Αντιδράσεις για την κατάπτυστη δήλωση μεταφοράς με C-130

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, συνεχιζόταν μέχρι και την Τετάρτη 29/3 να μοιράζεται σε φαντάρους που επρόκειτο να ταξιδέψουν με C-130 το απαράδεκτο κείμενο που ζητά δήλωση ότι δεν θα έχουν καμιά απαίτηση σε περίπτωση ατυχήματος!

Μετά τις διαμαρτυρίες πολλών στρατευμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν το απαράδεκτο κείμενο - δήλωση, η διοίκηση του στρατοπέδου αναγκάστηκε να το αποσύρει. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όμως, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την κατακραυγή τόσο μέσα στα στρατόπεδα, όσο και έξω - σχετική Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ - συνεχίζει να μοιράζει τις ίδιες δηλώσεις για τις μετακινήσεις!

Υπενθυμίζουμε ότι το κατάπτυστο κείμενο αναφέρει ότι «με την παρούσα δηλώνω υπεύθυνα ότι παραιτούμαι από κάθε δικαίωμα ή αξίωσή μου, κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή των εκπροσώπων του ή των αρμόδιων οργάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάθε ατύχημα ή δυστύχημα που θα συμβεί κατά τις μετακινήσεις μου με Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίες μνημονεύονται στην παρούσα αίτησή μου», όπως είχε αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης» στις 22/3/2023.

«Νέοι στρατευμένοι μπορείτε να κάνετε τη διαφορά!»

Με το σύνθημα αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται με 4σέλιδη ανακοίνωσή του στους νέους που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, μπροστά στη μάχη των εκλογών της 21ης Μάη, η οποία διακινήθηκε μαζικά στις εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, το πρωί της Παρασκευής 31/3, μέρα ορκωμοσίας των στρατευμένων, στα στρατόπεδα «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα Ιωαννίνων, στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Γρεβενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ