Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Το κάλεσμα του ΚΚΕ δίνει διέξοδο για να γίνει η αγανάκτηση οργανωμένος αγώνας

Σε μια συγκυρία όπου τα αστικά κόμματα εξουσίας συμμετέχουν πιο δυναμικά από ποτέ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος του λαού, που διαλύουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση για τα κέρδη των εταιρειών, ο δρόμος που μπορούμε να πάρουμε είναι ένας: Ο δρόμος του αγώνα με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που δεν έλειψε από κανέναν δίκαιο αγώνα του λαού μας. Δίνει όλες του τις δυνάμεις του μέσα στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στη νεολαία. Είναι στο πλευρό των ανέργων, των απολυμένων, των συνταξιούχων. Είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκεκριμένο βηματισμό, πολιτική συγκρότηση και σχεδιασμό για να χτυπηθεί οριστικά η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Ενέργειας, του νερού.

Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό, τη νεολαία δίνει διέξοδο ώστε η αγανάκτηση και η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας χωρίς καμία αναμονή:

- Κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

- Κατά της ακρίβειας που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού.

- Κατά της υλοποίησης των δεσμεύσεων των αστικών κυβερνήσεων έναντι της ΕΕ.

- Κατά των ιδιωτικοποιήσεων των εταιρειών κοινής ωφέλειας και των υποδομών.

Ολα αυτά έχουν μεγάλη αξία σήμερα και δηλώνω ανοιχτά, περήφανα, τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ. Μετά από τουλάχιστον 18 χρόνια αγώνα, κουράστηκα να βασίζομαι πλέον σε κούφιες ελπίδες επαναστατικών πυροτεχνημάτων και πολιτικών οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο και πολιτική κατεύθυνση που οδηγεί στη συνολική ανατροπή.

Απευθύνω κάλεσμα σε όλους όσοι συναντηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, στις μαθητικές κινητοποιήσεις στα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με υπουργό τον Αρσένη, τα συγκλονιστικά αντιπολεμικά συλλαλητήρια ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και στον πόλεμο στο Ιράκ, με κυβέρνηση Σημίτη και ΠΑΣΟΚ. Υστερα, στους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, στην πάλη για τα εργασιακά δικαιώματα της γενιάς - τότε - των 700 ευρώ και για να γίνει η οργή για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου το 2008, με κυβέρνηση Καραμανλή και ΝΔ, δύναμη οργανωμένου αγώνα και συλλογικής διεκδίκησης.

Σε όλους τους αγωνιστές που συνεχίσαμε μαζί τα επόμενα χρόνια να μετέχουμε στρατευμένοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακόμα και μετά τη φυγή μου στο εξωτερικό, για λόγους εργασίας.

Είναι ώρα για να βγουν συμπεράσματα. Το 2015 και η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές στη συνέχεια με τη σύμπραξη στη ΛΑΕ μεγάλων κομματιών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μέχρι την πρόσφατη αποχώρηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυνάμεων που κατέληξαν να συνεργάζονται εκλογικά με τον Βαρουφάκη, έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όχι μόνο δεν είχαμε πολιτικό σχεδιασμό σύγκρουσης με το σύστημα, όχι μόνο δεν βάλαμε φραγμούς στον αστισμό, αλλά πολλές φορές άθελά μας, με τις τυχοδιωκτικές επιλογές μας τον ενισχύσαμε κιόλας.

Γι' αυτό απευθύνομαι σε συντρόφους ομοϊδεάτες, φίλους, δημοκράτες ανθρώπους που αγωνιστήκαμε μαζί, να συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας μαζί με το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ δυνατό μπορούμε με τη μαζική εργατική - λαϊκή πάλη να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή, για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του τόπου και των κόπων του.


Γιάννης ΚΟΡΔΑΣ
Ελληνας μετανάστης στο Μόναχο, μάγειρας, υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2012 και το 2015 στον νομό Τρικάλων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ