Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Σάββατο 1 Απρίλη η ημερίδα για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές

Την εισηγητική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Ημερίδα με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές απέναντι στην εγκληματική πολιτική "απελευθέρωσης" της ΕΕ. Σιδηρόδρομος σύγχρονος - ασφαλής - φτηνός, απαλλαγμένος από τις ματωμένες ράγες του κέρδους», πραγματοποιεί η ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 1 Απρίλη, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο ΣΕΦ.

Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις. Η εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μεταδίδεται ζωντανά από το 902.gr και το ertnews.gr.

Η ημερίδα αποτελεί σημαντική παρέμβαση του ΚΚΕ στις εξελίξεις μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με τον θάνατο 57 ανθρώπων, όπου το στίγμα έδωσαν οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας σε όλη τη χώρα. Σε συνέχεια άλλων παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει το ΚΚΕ, η ημερίδα στοχεύει να φωτίσει τις πραγματικές αιτίες του τραγικού δυστυχήματος, που εδράζονται στην εγκληματική πολιτική του κέρδους και να προβάλει την πραγματική διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.

Οπως σημείωνε και η Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «υπάρχει η δυνατότητα ο λαός να ζήσει διαφορετικά. Δεν λείπουν τα μέσα που μπορεί να παρέχει η επιστήμη, η τεχνολογία, η ανθρώπινη εργασία, αρκεί όλα αυτά να απαλλαγούν από τη μέγγενη του κέρδους και να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών. Αυτή η προοπτική μπορεί να δώσει πνοή και συνέχεια στις μαζικές κινητοποιήσεις. Να στριμώξει τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και να αποσπάσει ανάσες ανακούφισης. Πάνω απ' όλα αυτή η προοπτική είναι που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουν αυτοί οι αγώνες, στο "γιατί γίνονται όλα αυτά", αλλά και στο "πώς θα απαλλαγούμε από αυτή την κατάσταση".

Σε αυτή την κατεύθυνση δίνουμε τη μάχη το επόμενο διάστημα. Είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούν οι νεκροί, για να μη μείνει το έγκλημα ατιμώρητο και πάνω απ' όλα για να σταματήσουν οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους. Γιατί οι ζωές μας έχουν πραγματική αξία. Δεν κοστολογούνται!».

Το πρόγραμμα

17.00 Προσέλευση

17.30 Εναρξη

Εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

18.20 Παρεμβάσεις

Θωμάς Χόνδρος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, «Οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ελλάδα. Ασφάλεια - εξέλιξη και προοπτικές».

Δρ. Εύη Γεωργιάδου, χημικός μηχανικός ΕΜΠ, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ, «Αποτελεί το ανθρώπινο λάθος την πραγματική αιτία των ατυχημάτων μεγάλης έκτασης;».

Αντώνης Μεγρέμης, αντιπρόσωπος επιχειρησιακού συμβουλίου του βρετανικού σωματείου RMT (Rail, Maritime & Transport Union), «Το μάθημα των βρετανικών σιδηροδρόμων».

Μάνθος Ιμπριάλος, πολιτικός μηχανικός, «Οι συνένοχοι για την απουσία συστήματος τηλεδιοίκησης στον σιδηροδρομικό άξονα».

Δρ. Βασίλης Οψιμος, επιθεωρητής Εργασίας, «Η υπεροχή του σοσιαλισμού: Η πείρα της Σοβιετικής Ενωσης στις σιδηροδρομικές μεταφορές».

Ηλίας Τρεβλός, μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ - ΟΣΕ, «Η πείρα απ' τον αγώνα των σιδηροδρομικών».

Δημήτρης Γουρτής, Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας ΗΣΑΠ, «Δυναμώνουμε τον αγώνα για σύγχρονες - ασφαλείς - φτηνές μαζικές μεταφορές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(4/4/2023)
Το Σάββατο η ημερίδα για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές(30/3/2023)
Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές(28/3/2023)
Ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές(23/3/2023)
Ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές(21/3/2023)
Στις ράγες της ιδιωτικοποίησης...(30/1/2010)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ