Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΠΟ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Απεργιακή συγκέντρωση - σταθμός στον 18μηνο αγώνα

Με τους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ να μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης καλούνται να δώσουν συνέχεια στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα τους, με σταθμό τη σημερινή πανελλαδική απεργία και τη συγκέντρωση που διοργανώνουν στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, στη 1 μ.μ., το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Μία απεργιακή κινητοποίηση με πολλαπλή σημασία. Που δίνει συνέχεια στον αγώνα τους για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Που στρέφεται ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης και παράλληλα αποτελεί απάντηση σε όλους όσοι επέλεξαν να υπονομεύσουν τον 18μηνο εμβληματικό αγώνα και να αφήσουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο περιθώριο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας.

Η κινητοποίηση, που αποτελεί σταθμό στην κρίσιμη καμπή του αγώνα και μία ακόμη δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση, που εντείνει τις πιέσεις για να ξεφορτωθεί το «βαρίδι» των εργαζομένων και να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ «καθαρή» στα νύχια των μονοπωλιακών ομίλων. Και που ταυτόχρονα αποτελεί απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης που επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα και διαμορφώνει προϋποθέσεις για ακόμη πιο φθηνό και «ευέλικτο» εργατικό δυναμικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα προκύψουν μέσα από τους ξεχωριστούς διαγωνισμούς εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων του Δημοσίου.

Λεωφορεία από Στερεά και Εύβοια για τη συγκέντρωση της Λάρυμνας

Και μπορεί οι υπόλοιπες παρατάξεις στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας (πλην του ΕΑΜ) να επέλεξαν με τη στάση τους και την απόφασή τους να κατέβουν στην Αθήνα και στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις να επικρατήσει «σιωπή νεκροταφείου» στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ωστόσο δεν θα είναι μόνοι τους.

Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, θα βρίσκονται και σήμερα στο πλευρό τους.

«Στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, όχι μόνο για να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε τα εργασιακά τους συμφέροντα, αλλά επιπλέον για να δώσουμε το μήνυμα της ενότητας και του κοινού αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ολόκληρης της εργατικής τάξης», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση στη Λιβαδειά θα αναχωρήσει λεωφορείο για τη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Λεωφορεία με προορισμό τη Λάρυμνα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων, θα αναχωρήσουν επίσης από τη Λαμία, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, τη Χαλκίδα και τη Θήβα.

Παράλληλα το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, με συνεχείς εξορμήσεις στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και συνεχίση του αγώνα για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Αποκαλύπτουν τον υπονομευτικό ρόλο των υπολοίπων παρατάξεων της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου, ενημερώνουν για το περιεχόμενο του αντεργατικού νομοσχεδίου, αλλά και για τη στάση της ΓΣΕΕ.

Τέλος, με συνεχείς εξορμήσεις στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο, απευθύνουν κάλεσμα στον λαό της περιοχής να δώσει συνέχεια στην πλατιά αλληλεγγύη που έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να ενώσει τη φωνή του με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ