Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά της η ΚΕ του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία (PRCF) αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το περιεχόμενο των συζητήσεών σας, η εμβάθυνση της θεωρητικής σας γραμμής, θα είναι για εμάς πολύτιμη βοήθεια στο έργο μας για την αναγέννηση ενός αληθινού Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα μας.

Σε αυτήν την εποχή της κρίσης του καπιταλισμού, στη χώρα μας, η ψεύτικη αριστερά και η αληθινή δεξιά ανταγωνίζονται στο ποιος θα κάνει τις πιο "αντιφιλελεύθερες" διακηρύξεις. Στην πραγματικότητα όλοι συμφωνούν, αποκρύπτοντας την ευθύνη του καπιταλιστικού συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ολοι συμφωνούν να κάνουν τους μισθωτούς, τους μικρούς αγρότες και τους συνταξιούχους να πληρώσουν για την κρίση, όλοι συμφωνούν να επιταχύνουν την πολιτική της κατάργησης των κοινωνικών κεκτημένων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο αντικομμουνισμός είναι ο κύριος φορέας αυτής της παγκόσμιας αντιδραστικής επίθεσης, που βασίζεται σε μια εκστρατεία ιστορικής διαστρέβλωσης η οποία δαιμονοποιεί την ΕΣΣΔ, συκοφαντεί τους κομμουνιστές, ξεπλένει τον ναζισμό και τους συνεργάτες του, προωθώντας παντού την ακροδεξιά (...)

Η αναγκαία αναγέννηση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος πρέπει να βασίζεται στα κόμματα που κρατήθηκαν όρθια στη θύελλα. Και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό ενόψει του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Οπως εσείς, αγωνιζόμαστε ενάντια στα δεινά του καπιταλισμού, για την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως εσείς πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για τη σωτηρία του λαού είναι ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της σημερινής κοινωνίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας(17/9/2020)
«Θα δούμε όμορφες μέρες...»(16/6/2015)
Δε θα αφήσουμε ήσυχο κανέναν εργοδότη που βλέπουμε ότι εκμεταλλεύεται διπλά και τριπλά τους μετανάστες(1/7/2008)
Ελλάς - Γαλλία... πλουτοκρατία(1/9/1998)
ΑΤΙΤΛΟ(29/5/1996)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org