Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση των 90 συμβασιούχων της 5ης ΥΠΕ

Με κινητοποίηση στις 8.30 π.μ. έξω απ' την 5η ΥΠΕ στη Λάρισα και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, απαντάνε οι 90 συμβασιούχοι εργαζόμενοι (ΣΟΧ) στο Κέντρο Υγείας και ΤΟΜΥ της Περιφέρειας, στην άρνηση της 5ης ΥΠΕ να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Στο πλευρό τους θα βρεθεί το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το οποίο καταγγέλλει την τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της 5ης ΥΠΕ αφού αξιοποιώντας νόμους που έχουν ψηφιστεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, είτε συνεχίζουν την τακτική της ομηρίας των εργαζομένων στην Υγεία είτε τους απολύουν (όπως συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση) παραδίνοντας τους συγκεκριμένους τομείς των Κέντρων Υγείας σε ιδιώτες - εργολάβους.

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί: Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου. Αμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2021, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία. Να ακυρωθούν τώρα οι συμβάσεις της 5ης ΥΠΕ με τις εργολαβικές εταιρείες για την καθαριότητα και τη φύλαξη των Κέντρων Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην Πρόνοια. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ