Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στους φοιτητικούς συλλόγους δεν θα περάσει!

«Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους θα ακυρώσουμε τα νέα κυβερνητικά σχέδια!», δηλώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, αναφερόμενη στην προαναγγελία από την κυβέρνηση «ενιαίων ψηφοδελτίων» στις εκλογές των φοιτητικών συλλόγων. Οπως τονίζεται αναλυτικά:

«Η διαδικασία εκλογής στους συλλόγους των φοιτητών δεν ορίζεται διά νόμου, αλλά από τα καταστατικά των ίδιων των συλλόγων! Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κα Κεραμέως, η συγκεκριμένη διάταξη δεν έρχεται για να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να κατέβει ως μεμονωμένος υποψήφιος! Αυτό προβλέπεται και τώρα στα καταστατικά των συλλόγων. Αντίθετα, προβαίνοντας σε μία αντιδημοκρατική κίνηση, έρχεται να απαγορεύσει, με την επιβολή του ενιαίου ψηφοδελτίου, το δικαίωμα πολλών φοιτητών να συγκροτούν παράταξη, να κατέβουν όλοι μαζί στο ψηφοδέλτιο που τους εκφράζει, να διεκδικούν την ψήφο των συμφοιτητών τους από κοινού, προβάλλοντας κοινά αιτήματα, διεκδικήσεις, αξίες και προτάσεις για τις σπουδές και τη ζωή μας!

Επιδιώκουν να μετατρέψουν την πολιτική συζήτηση, την αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων σε αντιπαράθεση "προσώπων" - "παραγόντων", σε ατομική συνδιαλλαγή εκπροσώπων των φοιτητών με διοικήσεις και υπουργεία. Οι κυβερνητικές παρατάξεις, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη διαπλοκή και τη διαλυτική κατάσταση στους συλλόγους, θα μπορούν μια χαρά να κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από το προσωπείο των "ανεξάρτητων υποψηφίων"!

Η δικαιολογημένη απέχθεια πολλών φοιτητών για αυτά τα φαινόμενα πρέπει να γίνει οργανωμένη πάλη για συλλόγους σε κατεύθυνση αγωνιστικής διεκδίκησης! Τέτοιο ελπιδοφόρο μήνυμα στέλνει η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα σε μία σειρά συλλόγους να στηθούν επιτροπές φοιτητών, να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, να παραμεριστούν συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε Διοικητικά Συμβούλια μέσα από μαζικές διαδικασίες!».

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στους φοιτητικούς συλλόγους δείχνει τον φόβο τους για το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, τους χιλιάδες φοιτητές που φέτος βγήκαν μαζικά στον δρόμο διεκδικώντας να γίνουν ξανά φοιτητές, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη! Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους θα ακυρώσουμε και τα νέα κυβερνητικά σχέδια!», καταλήγει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org