Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εβδομάδα για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, 14 - 18 Απρίλη

Πανελλαδική παρέμβαση για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη βδομάδα, 14 με 18 Απρίλη, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με εξορμήσεις ενημέρωσης των στρατευμένων και του λαού, όπως και συγκεντρώσεις έξω από στρατόπεδα, ανάμεσα στα άλλα στις 16/4 στην Αθήνα στο Πεντάγωνο και στη Θεσσαλονίκη στο Γ' Σώμα Στρατού.

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμά τους, το Κόμμα και η ΚΝΕ λένε «όχι στην αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς», απαιτούν «να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία», «να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους».

«Τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων (...) ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση, και στο πλαίσιο αυτό ΚΚΕ και ΚΝΕ απαιτούν:

-- Οχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.

-- Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.

-- Να επιταχθούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

-- Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσουν γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.

-- Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή».

Καλούν ακόμα τους στρατευμένους να πουν «όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό!» και στα σχέδια για αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στον λαό, να δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να κλείσουν τώρα η Σούδα και όλες οι ξένες βάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε η βδομάδα δράσης για τους νέους στρατευμένους(2021-04-20 00:00:00.0)
Μέτρα προστασίας των στρατευμένων και νεοσύλλεκτων της 2021 / Α’ ΕΣΣΟ(2021-01-19 00:00:00.0)
Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους(2020-12-01 00:00:00.0)
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων(2020-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ