Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΨΕΛΗ
Γυναίκα πέθανε στο σπίτι της από κορονοϊό, γιατί δεν μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο

Αποκαλυπτικές καταγγελίες των ΚΟ Κυψέλης του ΚΚΕ

Απέναντι στον εξωραϊσμό από την κυβέρνηση, με τα περί «συστήματος Υγείας που ανταποκρίνεται πλήρως» και σε άλλα παρόμοια, που ακούστηκαν στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, οι Κομματικές Οργανώσεις Κυψέλης της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου καταγγέλλουν ένα ακόμα τραγικό γεγονός, που αποτυπώνει την ωμή πραγματικότητα στο σύστημα Υγείας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα οι ΚΟ Κυψέλης σε καταγγελία τους:

«Γυναίκα 65 ετών που νοσούσε από κορονοϊό εδώ και 10 μέρες, πέθανε ξαφνικά στο σπίτι της χτες το απόγευμα. Σημειώνουμε πως στο συγκεκριμένο σπίτι εκτός από την συγκεκριμένη γυναίκα, μένουν μαζί ο σύζυγος με χρόνια προβλήματα υγείας και η υπερήλικη μητέρα της, η οποία είναι κατάκοιτη. Η συγκεκριμένη γυναίκα προφανώς δεν μπορούσε να πάει εγκαίρως στο νοσοκομείο, για το λόγο ότι έπρεπε ταυτόχρονα με τη μάχη που έδινε, να φροντίσει και τους δικούς της ανθρώπους (...) Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μετά από αρκετές ώρες αναμονής για τους γνωστούς λόγους "φόρτου εργασίας και έλλειψης οχημάτων". Οι διασώστες του ΕΚΑΒ πραγματικά έκαναν ό,τι μπορούσαν, μέχρι που διαπίστωσαν το θάνατό της.

Στη συνέχεια, όπως είναι υποχρεωμένοι ειδοποίησαν την αστυνομία, ως υπεύθυνη για να αποφασίσει πού και με ποιον τρόπο θα μεταφερθεί η σορός. Αφού η αστυνομία έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση περίπου 2 ωρών, ενημέρωσαν πως οι οδηγίες που έχουν είναι να μην μπαίνουν σε χώρους που υπάρχει περιστατικό COVID-19.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης ήταν η όλη συνεννόηση μεταξύ ΕΚΑΒ και αστυνομίας για το αν θα μεταφερθεί η σορός με το ασθενοφόρο ή θα το παραλάβει γραφείο τελετών. Τηλεφωνήματα επί τηλεφωνημάτων σε προϊσταμένους, στον ΕΟΔΥ, για το ποιο είναι το πρωτόκολλο και στο μεταξύ, ένα καθηλωμένο ασθενοφόρο, για ώρες, με έναν ασύρματο να ειδοποιεί για άλλα περιστατικά. Εκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι μετά από λίγη ώρα ο αξιωματικός υπηρεσίας έδωσε διαταγή το περιπολικό με τους δύο αστυνομικούς να αποχωρήσει (ίσως θα είχαν να κόψουν πρόστιμα σε καμία πλατεία ή να συλλάβουν κανέναν υγειονομικό που παλεύει για την υγεία του λαού), χωρίς να έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα και μένοντας ο ίδιος εκεί χωρίς να δίνει καμία λύση. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πει σε μια οικογενειακή φίλη της θανούσας γυναίκας, με θράσος, "ανέβα εσύ να βρεις την ταυτότητά της, εγώ δεν μπαίνω σε χώρο με COVID, αυτές τις διαταγές έχω".

Σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για να στείλει κλιμάκιο να κάνει τεστ στους άλλους δύο ανθρώπους, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν τέτοια κλιμάκια και ότι θα πρέπει να απευθυνθούνε σε ιδιωτικό διαγνωστικό!», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων οι ΚΟ Κυψέλης, ενώ εκφράζουν την αγωνία τους για τους δύο ανθρώπους που έμειναν πίσω αβοήθητοι, καθώς δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν...

«Μπαλάκι» οι ασθενείς ανάμεσα σε ΕΟΔΥ - δήμο - ΜΚΟ

Οι Οργανώσεις του Κόμματος καταγγέλλουν μερικά ακόμα περιστατικά, όπως την απαίτηση από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας για «βεβαίωση εργοδότη» προκειμένου να διενεργηθεί τεστ κορονοϊού. Ενώ, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δουλεύει ανασφάλιστος, γίνεται παραπομπή σε ...ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Η βαρβαρότητα με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο φτωχόκοσμος στην Αθήνα αποτυπώνεται στην εξής καταγγελία: «Ασθενής με κορονοϊό, ετών 75, χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο, προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατοικεί με τα υπερήλικα αδέρφια του, που τυγχάνουν να πάσχουν από χρόνια νοσήματα και δεν αυτοεξυπηρετούνται. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μετά από 5 ώρες αναμονή. Στην προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να μετακινηθούν οι δύο άλλοι υπερήλικες άνθρωποι σε κάποια αντίστοιχη μονάδα φροντίδας, η μία Υπηρεσία πέταγε το μπαλάκι στην άλλη. Ο ΕΟΔΥ παρέπεμπε στον δήμο, η αστυνομία το ίδιο. Επικοινωνώντας με την υπηρεσία του δήμου Αθηναίων "Βοήθεια στο σπίτι", η απάντηση ήταν ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει μόνο βοήθεια για ψώνια και φαγητό. Στη συνέχεια παρέπεμψαν σε ΜΚΟ, αλλά και εκεί η απάντηση ήταν ότι δεν δέχονται τρόφιμους αλλά παρέχουν μόνο ημερήσια φροντίδα και παρέπεμψαν σε οικοτροφείο, όπου και εκεί δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν λόγω φόρτου περιστατικών και έλλειψης προσωπικού. Υστερα από επικοινωνία με κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου και μετά από μαραθώνιο τηλεφωνημάτων, παρέπεμψαν πάλι σε άλλη ΜΚΟ, όπου και εκεί η απάντηση ήταν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ημερήσια φροντίδα αλλά το πολύ 2-3 φορές τη βδομάδα και όχι για χορήγηση φαρμάκων, παρά μόνο φαγητό. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί από τους αρμόδιους πρότειναν το "κόλπο" της επίκλησης ασθένειας, μπας και κρατήσουν τους ανθρώπους σε κάποιο νοσοκομείο...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ