Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ Ν. ΠΑΠΠΑ
Αρχίζει την Τρίτη η κατάθεση των μαρτύρων

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ, να είναι ανοιχτή η συνεδρίαση

Με την πρόσκληση του πρώτου μάρτυρα αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη και επίσημα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών (υπόθεση Καλογρίτσα).

Mε το «καλημέρα» και συγκεκριμένα με τη χτεσινή δεύτερη συνεδρίαση, που αφορούσε διαδικαστικά θέματα όπως ο καθορισμός της πρώτης λίστας των μαρτύρων, φάνηκε ότι η Επιτροπή θα αξιοποιηθεί δεόντως από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για να οξύνουν την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, αφήνοντας εκτός κάδρου το πραγματικό σκάνδαλο, που είναι ότι τα ΜΜΕ, η ενημέρωση του λαού βρίσκεται στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, κατάσταση που καλλιεργεί και το έδαφος για διαπλοκή και διαφθορά.

Δείγμα των προθέσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων αποτέλεσε ότι την ώρα που τσακώνονταν για τη λίστα, στο διά ταύτα όλοι μαζί απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ, να είναι ανοιχτή η συνεδρίαση, ώστε να αποφευχθεί το προηγούμενο της διαρροής εγγράφων και επιλεκτικών αποσπασμάτων των πρακτικών από τους «μονομάχους» προκειμένου να δημιουργείται κλίμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ Στ. Κελέτσης ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να δεσμευτούν για τη μυστικότητα των συνεδριάσεων, ωστόσο την ίδια ώρα διέρρεε αυτούσιος ο διάλογος.

Οσον αφορά τους μάρτυρες, πρώτος, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Επιτροπή, θα κληθεί ο Κ. Τόμπρας, οικονομολόγος και διαμεσολαβητής του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος αναμένεται να είναι ο δεύτερος μάρτυρας.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα και μέλος της Επιτροπής όσον αφορά τη λίστα των μαρτύρων πρότεινε αυτή να αρχίσει με την οικογένεια Καλογρίτσα, που έχει καταθέσει τις μηνύσεις και τις καταγγελίες, όπως και η λίστα να είναι «ανοιχτή» ώστε να καλούνται μάρτυρες ανάλογα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως. Εκανε σαφές ότι υπάρχει εμπειρία για το ποιος ήταν ο ρόλος και το αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα Προανακριτικών και Εξεταστικών Επιτροπών και έκανε καθαρό ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανεχτεί παρελκυστικές διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι η Προανακριτική συγκροτείται από 18 βουλευτές. Δέκα από τη ΝΔ, 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ και από έναν το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα. Σημειώνεται ότι το ΜέΡΑ25 δεν συμμετέχει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ