Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Διεκδικεί τον εμβολιασμό των εργαζομένων του κλάδου

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Υγείας

Κατεβασμένα βρήκε τα ρολά του υπουργείου Υγείας η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) στη χτεσινή της κινητοποίηση για το ζήτημα του εμβολιασμού των εργαζομένων του κλάδου.

Η Ομοσπονδία, το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα έξω από το υπουργείο, ενώ είχαν ζητήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό. Εκεί, ωστόσο, ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι στο υπουργείο «δεν υπάρχει κανείς» για να δεχτεί αντιπροσωπεία τους. Η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα θέσει στο υπουργείο την ανάγκη για τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, στην ιατρική ενημέρωση, στη φαρμακοβιομηχανία και στις φαρμακαποθήκες, που μέσα στον έναν και πλέον χρόνο της πανδημίας δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης. Μέχρι σήμερα, όμως, το μόνο που έχει γίνει είναι να κλείνονται ορισμένα ραντεβού για εμβολιασμό εργαζομένων σε φαρμακεία, δηλαδή για ένα μέρος του κλάδου, κι αυτά με βασανιστικά αργούς ρυθμούς.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώτα Ταβουλάρη, κατήγγειλε την πολιτική που θυσιάζει την υγεία των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στην έλλειψη μέτρων προστασίας και τη διασπορά που καταγράφεται σε χώρους δουλειάς, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι τα μόνα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι να προσθέτει νέες αντεργατικές ρυθμίσεις στις ήδη υπάρχουσες. Ετσι, για παράδειγμα, έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών και τις Κυριακές. Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία ξεκαθάρισαν πως οι πρωτοβουλίες τους θα συνεχιστούν τόσο για την προστασία της υγείας όσο και για τα δικαιώματα των εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο του αναμενόμενου νομοσχεδίου για τα Εργασιακά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ