Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απαίτησαν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις δικαστικές υπηρεσίες

Κοινή παρέμβαση στο Πρωτοδικείο Πειραιά έκαναν χτες το μεσημέρι το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων και δυνάμεις δικαστικών υπαλλήλων, που με αφορμή το θάνατο δικαστικού υπαλλήλου, προχτές, από κορονοϊό, απαίτησαν μέτρα προστασίας της υγείας όλων όσοι δουλεύουν σε δικαστικές υπηρεσίες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, στον οποίο έθεσαν τα αιτήματα των εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια στις δεκάδες καταγγελίες, αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα για τακτικές απολυμάνσεις, δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους, χορήγηση των αναγκαίων μέσων προστασίας σε επαρκείς ποσότητες, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας στα δικαστήρια», τονίζουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι καθώς και δικαστικοί υπάλληλοι.

Οι εργαζόμενοι στο Πρωτοδικείο νιώθουν απροστάτευτοι, καθώς μαθαίνουν τυχαία για κρούσματα που εμφανίζονται χωρίς να ενημερώνονται επίσημα, βλέπουν τις απολυμάνσεις να περιορίζονται «στο γραφείο ή το πολύ πολύ και στο διπλανό γραφείο σε περίπτωση κρούσματος». Την ίδια ανησυχία μοιράζονται και οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, οι μισθωτοί στις δικηγορικές εταιρείες και γραφεία, που επίσης καλούνται να διεκπεραιώσουν καθημερινά εργασίες στα δικαστήρια. Ειδικά όσον αφορά το δικαστικό μέγαρο στον Πειραιά, οι συνθήκες της πανδημίας έχουν προστεθεί στα χρόνια προβλήματα της παλαιότητας του κτιρίου και της παρουσίας αμίαντου στις εγκαταστάσεις του, ενώ τα κατά καιρούς σενάρια για τη μεταφορά του σε άλλες εγκαταστάσεις δεν έχουν οδηγήσει σε καμία λύση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ