Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΛΑΡΚΟ
Διασφάλιση της λειτουργίας και μέτρα προστασίας ζητούν τα Σωματεία

Να μην αποτελέσει η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή της Λοκρίδας αφορμή για περαιτέρω απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και για νέες αντεργατικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους, απαιτούν το Επιχειρησιακό Σωματείο και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, διεκδικώντας συγχρόνως μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Η κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Μαλεσίνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, και η επιβολή του περιοριστικού μέτρου της απαγόρευσης εξόδου από τα όρια της Ενότητας ακόμα και για λόγους εργασίας, έθεσαν σε καραντίνα και εκτός εργασίας σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Το πρόβλημα στη λειτουργία του εργοστασίου λύθηκε με αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα εργασίας, λύση όμως που είναι οριακή.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας με ανακοίνωσή του απαιτεί από την κυβέρνηση και την ειδική εκκαθάριση να πάρουν κάθε μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. «Αν αυτό, εδώ που μας φτάσανε σήμερα με την πολιτική τους, δεν είναι εφικτό, να μας διαβεβαιώσουν γραπτώς και επισήμως ότι μετά το πέρασμα της υγειονομικής κατάστασης στον τόπο μας η ΛΑΡΚΟ θα επαναλειτουργήσει και θα υλοποιηθεί σχέδιο επισκευών και πλήρης λειτουργίας», προσθέτει.

Περαιτέρω επισημαίνει ότι μέσα από τη συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης η ΛΑΡΚΟ κατάντησε ερείπιο, με καθηλωμένη παραγωγή και οδηγείται σε παύση λειτουργίας, καθώς και ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθυμη να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, το Συνδικάτο Μετάλλου επιρρίπτει ευθύνες σε κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο για την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πάρθηκε κανένα μέτρο πρόληψης και προστασίας. Τονίζει μάλιστα ότι με εξαίρεση τη ΛΑΡΚΟ - και εκεί όχι στο βαθμό που απαιτούνταν - στους υπόλοιπους μαζικούς χώρους δουλειάς της περιοχής δεν γίνονταν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ενώ επισημαίνει ότι ο έλεγχος στους κατοίκους της περιοχής με μαζικά τεστ ξεκίνησε καθυστερημένα και δεν έχει την έκταση και την επανάληψη που απαιτείται.

Σημειώνει ακόμα την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης και τη μη έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού. Απαιτεί τη λήψη ουσιαστικών υγειονομικών μέτρων προστασίας όλων των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, μέτρων ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά που πλήττονται, καθώς και καμία περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων που βρίσκονται σε καραντίνα.

Διασφάλιση της λειτουργίας και των αποδοχών ζητά το Επιχειρησιακό Σωματείο, και με νέα του επιστολή προς την ειδική εκκαθάριση και τα αρμόδια υπουργεία, την οποία κοινοποιεί και στο ΣΕΠΕ Λαμίας, ζητά εκ νέου γραπτή ενημέρωση για το σχέδιο λειτουργίας κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνουν η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ