Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δεν υπάρχει πλέον καμιά εξασφάλιση...

Ο κίνδυνος ενός μπλακάουτ στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, που είναι πλέον εκτός «ορίων» και ένα χρόνο τώρα παραμένουν χωρίς τα απαραίτητα «όπλα», όπως προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές, αποτυπώνεται σε αποκαλυπτικό έγγραφο που περιγράφει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για εργαζόμενους και ασθενείς, αλλά και την αγωνία των υγειονομικών.

«Κλίνες Covid-19: Υπάρχει κάποιο σχέδιο;», είναι η ερώτηση/τίτλος του εγγράφου διευθυντή κλινικής του Νοσοκομείου «Θριάσιο», που επισημαίνει τον κίνδυνο το νοσοκομείο να μην μπορέσει «να εξασφαλίσει περαιτέρω συνθήκες ορθής ιατρικής φροντίδας» και προσθέτει ότι από πλευράς του «δεν δύναμαι πλέον να εγγυηθώ για την ορθή διαχείριση, αλλά και για την ασφάλεια των ασθενών (Covid-19 και μη) και του ιατρικού προσωπικού, εάν εξακολουθήσουν οι ίδιες συνθήκες».

«Ξεκάθαρα βαδίζουμε ολοταχώς σε ανεξέλεγκτη νοσηλεία Covid-19 ασθενών και ο σώζων εαυτόν σωθήτω... Υπήρχε βέβαια αρκετός χρόνος να ετοιμαστεί το σύστημα και τοπικά αλλά και κεντρικά»», αναφέρει και προσθέτει: «...Επισημαίνουμε ότι ήδη και υπό το βάρος της εξελισσόμενης πανδημικής κρίσης, αυξήθηκαν αυθαιρέτως οι Covid-19 νοσηλευτικές κλίνες από 62 σε 74, με διοικητική απόφαση από Γεν. Εφημερία της 22/02/2021 (και πρωτοκ. ΕΙΣ. 3821- 23/02/21- Φ419), αλλά δεν ενισχύθηκαν άμεσα οι κλινικές αυτές με ιατρούς...».

Ο συντάκτης του εγγράφου αναφέρει πως «η 2η ΥΠΕ φαίνεται να: 1) Υπαναχωρεί άτακτα από την υπόσχεσή της να απαλλάξει την ΠΝ κλινική από τα μη Covίd-19 περιστατικά. 2) Προτείνει τώρα χωρίς έγγραφο πρότασης την απαλλαγή της μιας Παθολογικής Κλινικής από την Γενική Εφημερία του ΕΚΑΒ, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να κλείνει και ολοσχερώς την Γενική εφημερία, υποσχόμενη να διακομίζει όσους δύνανται να διακομισθούν σε άλλα θεραπευτήρια, με αντάλλαγμα να ανοίξουν πολλαπλάσιες κλίνες Covid-19 (>35). Για τους εναπομείναντες μη διακομίσιμους ασθενείς, ούτε λόγος. 3) Αποστέλλει νέο ανεξάρτητο έγγραφο της υποδιοικήτριας ζητώντας να αναπτυχθούν νέες κλίνες Covid-19, αλλά με ασφάλεια, τηρουμένων των πρωτοκόλλων ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας κ.λπ. (όπως αναφέρουν).

Γεννώνται οι αυτονόητες απορίες:

Αραγε για ποια ασφάλεια και για ποια δυνατότητα τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων ομιλούν, όταν οι ίδιοι οι λιγοστοί γιατροί από την αρχή της πανδημίας νοσηλεύουν και Covίd-19 και μη Cονίd-19 ασθενείς σε διαφορετικούς ορόφους, χωρίς την ελάχιστη βοήθεια;

Για ποια ασφάλεια ομιλούν, όταν η από πολλών χρόνων λειψή αναλογία ιατρών Παθολόγων - Πνευμονολόγων / Νοσηλευόμενων έχει ήδη υποδιπλαπλασιαστεί;

Πόσο ακόμη πρέπει να καταστρατηγηθούν τα ωράρια άυπνης εργασίας για να εξασφαλίζονται οι άκρως βασικές λειτουργίες των κλινικών μας;

Πόσο θα αντέξουμε ακόμη, με την υπεύθυνη πολιτεία να μας αφήνει στην τύχη μας;

Οπως καταλαβαίνει και ο πλέον άσχετος δεν υπάρχει πλέον καμία εξασφάλιση τήρησης πρωτοκόλλων. Οι κλίνες Covid-19 αναγκαστικά - σταδιακά θα εκτοπίσουν όλα τα άλλα περιστατικά...».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org