Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ζητάει μέτρα για την ενίσχυση του ΚΥ Ψαχνών

Με αφορμή την επιστολή των ιατρών του Κέντρου Υγείας Ψαχνών στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ως Αναφορά, αναδεικνύονται ξανά οι σοβαρές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή.

Στην επιστολή αναφέρονται μετακινήσεις στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, που μάλιστα αφήνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία Μύτικα και Δροσιάς αποδυναμωμένα. Το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, που αντιστοιχεί σε τρεις δήμους με πληθυσμό κοντά στους 60.000 κατοίκους, αντί να ενισχυθεί για να καλύψει και τις λειτουργίες του εμβολιαστικού κέντρου και του ιατρείου λήψης επιχρισμάτων και διάγνωσης Covid, αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο. «Η κυβέρνηση έχει εγκληματική ευθύνη, αφού ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δεν έχει θωρακίσει το σύστημα Υγείας. Αυτό ισχύει για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, το Κέντρο Υγείας Ψαχνών και τα άλλα Κέντρα Υγείας στην Εύβοια», σημειώνεται στην Αναφορά, ενώ αναδεικνύεται και η κατάσταση που αντιμετωπίζει το προσωπικό. Επομένως «η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας δεν είναι αντικειμενική, είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης, των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης στην Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια.

Και ρωτούν, τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν οι μετακινήσεις και για την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της ΠΦΥ στην περιοχή, του ιατρείου λήψης επιχρισμάτων και διάγνωσης Covid και του εμβολιαστικού κέντρου στο ΚΥ Ψαχνών;


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org