Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Αίτημα αναβολής έκτισης ποινής

Αίτημα αναβολής έκτισης ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα, εξαιτίας κινδύνου θανάτου του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας, κατατέθηκε χτες στον εισαγγελέα Λαμίας και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας. Παράλληλα, κατατέθηκε και δεύτερο αίτημα για άμεση μεταγωγή του κρατούμενου στον Κορυδαλλό. Και τα δύο αιτήματα που υπογράφουν η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, και το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός, υποβάλλονται, όπως δηλώνουν, τη στιγμή που ο κρατούμενος βρίσκεται στην 55η μέρα απεργίας πείνας και στην 9η απεργίας δίψας και κινδυνεύει να πέσει άμεσα σε κώμα.

Σε νέες δηλώσεις της, η συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα σημείωσε ότι «έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος» και ότι «η Πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση». Κάλεσε επίσης τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής να πάρει πίσω την απόφασή της και να εφαρμόσει τον νόμο που παραβίασε.

Σκιαμαχίες με αφορμή τη δήλωση Δρίτσα

Στο μεταξύ, μια ακόμα σκιαμαχία έλαβε χώρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά δήλωση του πρώην υπουργού Θ. Δρίτσα στο Κανάλι 1 του Πειραιά, όπου υποστήριξε ότι «με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη».

Η ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα να τοποθετηθούν για τις «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις».

Αφού ο ίδιος ο Θ. Δρίτσας ανασκεύασε, λέγοντας πως παρερμηνεύτηκε και πως «αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε», χτες και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τη δήλωσή του ατυχή, υποστηρίζοντας πως αυτή «δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο (...) Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ