Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει τον εμπαιγμό περί «ακραίων καιρικών φαινομένων»

Ενημέρωση χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την πρόσφατη κακοκαιρία

Eurokinissi

«

Το φαινόμενο ειδικά στην Αττική ήταν πρωτόγνωρο, καθώς η χιονόπτωση είχε διάρκεια 36 ωρών, με μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας», «το χιόνι ήταν βαρύτερο σε σχέση με προηγούμενες κακοκαιρίες, με αποτέλεσμα να πέσουν πιο εύκολα τα δέντρα».

Αυτές ήταν ορισμένες από τις εξηγήσεις που έδωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Κ. Πέτσας για τους τρεις νεκρούς, τους κλειστούς δρόμους και βέβαια την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην Αττική μένοντας επί μέρες χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση, ακόμα και χωρίς νερό, όταν κλήθηκε να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη διαχείριση από την κυβέρνηση του κύματος κακοκαιρίας «Μήδεια».

Τα μέτρα λοιπόν που ανέφερε ως «βελτίωση του κρατικού μηχανισμού» ήταν ο «διπλασιασμός των επενδύσεων του ΔΕΔΔΗΕ, με παράλληλη όμως αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για το μέλλον». Πλήρη κάλυψη στην πολιτική που εφαρμόζει επάξια η κυβέρνηση της ΝΔ, που για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ο λαός θρηνεί κάθε τόσο θύματα, χάνει περιουσίες και το βιος μιας ζωής, πρόσφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, κάνοντας λόγο απλά για «αποτυχία, ανικανότητα και ανευθυνότητα της κυβέρνησης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης.

Κράτος εχθρικό απέναντι στις λαϊκές ανάγκες

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας σημείωσε ότι το πρόσχημα των «ακραίων καιρικών φαινομένων», η κλιματική αλλαγή και η «ατομική ευθύνη» χρησιμοποιούνται κάθε φορά μετά από φυσικές καταστροφές και φυσικά φαινόμενα «για να κρυφτούν οι ακραίες πολιτικές».

«Δεν λέμε ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά δεν είναι κλιματική αλλαγή ότι χιονίζει το χειμώνα και ότι χιονίζει στον Ωρωπό, στον Αγιο Στέφανο και στον Διόνυσο». Αλλά λέγονται αυτά «για να κρυφτούν οι τεράστιες και διαχρονικές ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε μέσα και υποδομές που να ικανοποιούν και να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, ιδίως σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και φυσικών φαινομένων, σε πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, όπως είναι το σημερινό παράδειγμα της Ελασσόνας», ανέφερε ο Γ. Γκιόκας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή, κι όμως η αντισεισμική προστασία και τα κονδύλια που δίνονται κάθε χρόνο για την αντισεισμική προστασία είναι στα τάρταρα. Δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε καν ο έλεγχος της στατικότητας των δημοσίων κτιρίων, και ιδιαίτερα των σχολικών κτιρίων».

«Εχουμε απέναντί μας ένα κράτος το οποίο είναι πολύ ικανό, πολύ αποτελεσματικό και πολύ επαρκές όταν είναι να υπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων», των επιχειρηματικών ομίλων, και «το ίδιο κράτος αποδεικνύεται ανεπαρκέστατο, αργό και ανίκανο όταν αφορά τις ανάγκες των πολλών, τις ανάγκες του λαού. Γιατί πολύ απλά, από αυτό το κράτος και από όλες τις κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν, οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται ως περιττό κόστος και περιττό έξοδο, γιατί τα πάντα τα διέπει η λογική κόστους - οφέλους, τι δίνω και τι παίρνω, και γιατί όλα περιστρέφονται γύρω από την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ο Γ. Γκιόκας ανέδειξε επίσης πως για το γεγονός ότι χιλιάδες σπίτια έμειναν επί μέρες χωρίς ρεύμα υπεύθυνη είναι η πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως την εφάρμοζε πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική που έχει τεμαχίσει τη ΔΕΗ, έχει ιδιωτικοποιήσει τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, που είναι ο βασικός μηχανισμός αντιμετώπισης των βλαβών και έχει δοθεί το έργο σε εργολαβίες κ.λπ. Πρόκειται - συμπλήρωσε - για κράτος εχθρικό απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, «ενώ υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες, η επιστήμη, η τεχνολογία, στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής και ενός άλλου σχεδιασμού αυτές οι ανάγκες να υπηρετηθούν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν δύναμη διεκδίκησης, σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα και όσους το υπηρετούν(2022-01-29 00:00:00.0)
Ερώτηση για τους τρεις νεκρούς εργάτες στην Εύβοια(2021-04-09 00:00:00.0)
Η προστασία τη ζωής και της περιουσίας του λαού δεν είναι κόστος!(2021-02-20 00:00:00.0)
Tα όρια...(2021-02-17 00:00:00.0)
Συνεχίζει τον απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος των πληγέντων της Δυτικής Αττικής(2017-12-08 00:00:00.0)
Διαρκές έγκλημα σε βάρος εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών της περιοχής(2017-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ