Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συνέντευξη Τύπου αύριο για την πανδημία στους χώρους δουλειάς

Συνέντευξη Τύπου, αύριο, Παρασκευή, στη 1 μ.μ., θα παραχωρήσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με θέμα: «Η πανδημία στους χώρους εργασίας ένα έγκλημα διαρκείας». Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του ΠΑΜΕ στο YouTube https://youtu.be/u24IYAD17fI.

Οπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου, «πρόκειται για την εξέλιξη της πανδημίας που θερίζει σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, όπου η διασπορά του ιού είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου και καταργούνται εργατικά δικαιώματα.

Ενώ ολόκληρες περιοχές εξακολουθούν και είναι στο "κόκκινο", με εφαρμογή σκληρών περιορισμών στη μετακίνηση, η κυβέρνηση αφήνει την εργοδοσία ασύδοτη να προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις συνθήκες δουλειάς με κριτήριο το κέρδος.

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων υποβιβάζεται κάτω από την ανάγκη της "ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων" που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές, με πιο πρόσφατη την τραγική απώλεια τους συναδέλφου μας σε σούπερ μάρκετ της Αττικής.

Οχι μόνο επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που έχουν κάνει τα Συνδικάτα όλο αυτό το διάστημα για ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά αναδεικνύονται και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που έχει αφήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, την ίδια πολιτική που ακολουθεί άλλωστε και στη δημόσια Υγεία».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org