Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Περιοδεία του ΚΚΕ στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Τις αγωνίες και τα προβλήματα των κατοίκων και των επαγγελματιών στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου από τις επιπτώσεις της πολιτικής που τους αφήνει εκτεθειμένους στην πανδημία, την ίδια ώρα που επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, συζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες, συνοδευόμενος από στελέχη της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Ευόσμου και Κορδελιού και με εκπροσώπους των Συλλόγων Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου και Ποντίων «Παναγία Κρεμαστή». Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν καμία δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να μένουν πίσω και όλες οι πρωτοβουλίες που είχαν πάρει για την ανάπτυξή τους. Στην κατεύθυνση στήριξής τους, το ΚΚΕ δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες, τόσο σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης όσο και Βουλής.

Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών αναδείχθηκε ο παραλογισμός που βιώνουν σε έναν κεντρικό δρόμο, την οδό Καραολή - Δημητρίου, που αποτελεί σύνορο δύο δήμων: Στη μία πλευρά, στα όρια του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, τα καταστήματα είναι κλειστά, ενώ στην άλλη, στα όρια του δήμου Παύλου Μελά, είναι ανοιχτά. Ζήτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά και τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του πληθυσμού και τη στήριξη των εισοδημάτων τους.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τούς έδωσαν να μελετήσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή για τους αυτοαπασχολούμενους και ακόμα δεν έχει συζητηθεί.

Τέλος, στις συζητήσεις καταγγέλθηκε ο αποκλεισμός 120 μαθητών, κατοίκων του Ευόσμου, από τη διά ζώσης εκπαίδευση που συνεχίζεται στο σχολείο τους! Συγκεκριμένα, μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης του δήμου Παύλου Μελά (λειτουργεί κανονικά), υποχρεώθηκαν να μείνουν εκτός της διά ζώσης εκπαίδευσης καθώς είναι κάτοικοι Ευόσμου. Καλούνται δε για όσο ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα να κάνουν τηλεκπαίδευση με άλλους εκπαιδευτικούς και φυσικά χωρίς το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης να συμβαδίζει με το ωρολόγιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου τους. Ο Σύλλογος Γονέων και η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασαν και ζήτησαν παρέμβαση του υπουργείου για ενιαία λύση που όμως δεν δίνεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα για υγεία, ασφάλεια και αντιμετώπιση μορφωτικών απωλειών(4/8/2021)
Αγωνιστικά μαθητικά ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(17/4/2021)
Παλινωδίες του υπουργείου με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση(9/2/2021)
Κινητοποιούνται για μέτρα προστασίας στις σχολές οι φοιτητές(6/10/2020)
Προβλήματα σχολικής στέγης και θέρμανσης(23/3/2017)
Πλήθος αντιδράσεων για το πρόγραμμα της «Coca Cola» στα σχολεία(29/6/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org