Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στόχος να επιταχύνουν «ανεμπόδιστα» τις αναδιαρθρώσεις

«Παρά την πανδημία, το νομοθετικό μας έργο προχωρά ανεμπόδιστα. Στη Βουλή συζητούνται αυτήν τη στιγμή 4 νομοσχέδια, έχουμε άλλα 7 που είναι έτοιμα προς κατάθεση, 7 στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται δεκάδες άλλες δράσεις των υπουργείων, σε κάθε τομέα κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ένας ρυθμός τον οποίο όχι απλά θα τον κρατήσουμε, αλλά και θα τον επιταχύνουμε».

Ετσι περιέγραψε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, το αντιλαϊκό «κρεσέντο» της κυβέρνησης, που βλέπει την πανδημία ως «ευκαιρία» για να «τρέξει» τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, διασφαλίζοντας την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στις νέες συνθήκες.

Αλλωστε, ανάμεσα στα επόμενα 7 προς κατάθεση νομοσχέδια φιγουράρουν η «Απλοποίηση της δανειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», η ενσωμάτωση ευρωενωσιακών Οδηγιών για τα απόβλητα και η ενσωμάτωση Οδηγίας για την «ενεργειακή εξοικονόμηση», όλα προκειμένου να ανοίξουν νέα χρυσοφόρα πεδία στο κεφάλαιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή της τηλεργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες, τόσο σε «κανονικές» συνθήκες όσο και σε «συνθήκες κρίσης (π.χ. Covid-19)», όπως αναφέρουν, με επιδιώξεις τους μεταξύ άλλων την «ενίσχυση της παραγωγικότητας», την «εξοικονόμηση πόρων», την «αξιολόγηση της απόδοσης προσανατολισμένη στα αποτελέσματα της εργασίας».

Παραπέρα, παρουσιάστηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που εισάγει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις σχέσεις γονέων - τέκνων μετά από διακοπή της συμβίωσης των συζύγων, διαζύγιο ή ακύρωση γάμου. Επίσης παρουσιάστηκε νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Στο υπουργικό συμβούλιο έγινε και «αποτίμηση της εξέλιξης του κυβερνητικού έργου» τον Φλεβάρη, παρουσιάζοντας ακριβώς ως «υλοποίηση μεταρρυθμίσεων» μεταξύ άλλων τον νόμο για την αστυνομία και τους μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στα πανεπιστήμια, καθώς και τα προσχέδια των πρώτων 17 ΚΥΑ για την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, και για το πογκρόμ που θα εξαπολύσουν το επόμενο διάστημα απέναντι στα λαϊκά σπίτια και τους επαγγελματίες.

Επίσης χαιρέτισαν σαν «σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις»: Τη νέα 25ετή σύμβαση για τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων του «επενδυτικού σχεδίου» «Αιολικά Πάρκα Εύβοιας» των «Ελλάκτωρ ΑΕ και «EDP Renewables SA», όπως και την έναρξη της ΣΔΙΤ «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ