Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»

Αγωνιστική η «υποδοχή» από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Νέα συγκέντρωση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επιφύλαξαν αγωνιστική «υποδοχή», στην είσοδο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στο πρώτο από τα τουλάχιστον 7 αμερικανικά μεταγωγικά που τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιήσουν τη μετακίνηση του «μεγαλύτερου όγκου στρατιωτικού υλικού που έχει μετακινηθεί ποτέ» μέσω του λιμανιού, με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και κρατώντας πανό που ανέγραφε «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Με αυτήν τη πρώτη συμβολική απάντηση, κάλεσαν το λαό της πόλης, κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται από τις εξελίξεις και το γεγονός ότι η πόλη μετατρέπεται σε ορμητήριο μιας δολοφονικής μηχανής, να ενημερωθεί και να πάρει θέση απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις, να συμμετάσχει στις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος, για να εκφραστεί μαζικά η αντίθεση στη συνεχιζόμενη και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που κάνουν το λαό της περιοχής στόχο.

Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ, Σιδέρης Μιχαηλίδης, την ίδια ώρα που η Αλεξανδρούπολη λειτουργεί ως σημείο προετοιμασίας πολεμικών επιχειρήσεων μπροστά στην πρόβα πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών απέναντι στην Ρωσία, μετατρέπεται και σε «στόχο» των αντιπάλων του ευρωατλαντικού μπλοκ.

Κάλεσε το λαό της περιοχής να παραμερίσει τις φωνές που υποστηρίζουν ότι οι χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην πόλη προκειμένου να τους προστατεύσουν από τη γείτονα χώρα, σχολιάζοντας πως το «ARC Endurance» συνέπλεε για ώρες με το τουρκικό «Τσεσμέ», που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, χωρίς κανείς να ενοχληθεί. «Αυτή είναι η ασφάλεια την οποία ευαγγελίζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι το «όχι» που είπε τις προηγούμενες μέρες ο λαός του νομού στα σχέδια για τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να πάει μαζί με το «όχι» στην παρουσία ΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη και στον Εβρο συνολικά, αυτών που προκαλούν τους πολέμους και τον ξεριζωμό.

«Το λαϊκό κίνημα από την πλευρά του πρέπει να σχεδιάσει την αντεπίθεσή του», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, και κάλεσε στη σημερινή κινητοποίηση του ΚΚΕ στις 5.30 μ.μ. στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα στις 8 μ.μ. η διαδικτυακή σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης

Στο μεταξύ, διαδικτυακή εκδήλωση - σύσκεψη με θέμα «ΝΑΤΟική άσκηση "Defender 2021". Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας - Η απάντηση του λαϊκού κινήματος» οργανώνει σήμερα η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ενώ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Οσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, μπορούν να επικοινωνούν στο mail: eedye.alexpoli@gmail.com ή στο τηλέφωνι 6948.117.111 για να λάβουν τον κωδικό που απαιτείται για να συνδεθούν. Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι: https://zoom.us/j/95166750054


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ