Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Νέα κινητοποίηση σήμερα, με αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου η κυβέρνηση οργανώνει φιέστες αντί για ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας

Με φιέστες και κόβοντας κορδέλες χωρίς αντίκρισμα επιδιώκει η κυβέρνηση να κουκουλώσει τη διαχρονικά άσχημη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η οποία όλο και επιδεινώνεται. Μετά τα δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ (όλα από «δωρεές») που εγκαινίασε αλλά ακόμη δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας εγκαινιάζει την Καρδιοχειρουργική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αγωνιστικά θα τον «υποδεχθούν» συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της περιοχής, οργανώνοντας παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου στις 10 π.μ., μετά από κάλεσμα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ). Είναι οι δεκάδες φορείς που υπογράφουν την Επείγουσα Ανοιχτή Επιστολή, την οποία σκοπεύουν να παραδώσουν στον Β. Κικίλια.

Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας δίνει συνέχεια στον πολύμορφο αγώνα που ξεδιπλώνουν το τελευταίο διάστημα το ΕΚΠ, σωματεία και φορείς της πόλης, διεκδικώντας την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ στο ίδιο πλαίσιο χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, παραδίδοντάς του την Επιστολή.

Η Επιστολή - απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας - αναδεικνύει ως αιτήματα την άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος». Ακόμα, την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού, τη δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, την επίταξη του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Ολύμπιον» και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νομού.

Σε νέα ανακοίνωσή του το ΕΚΠ τονίζει την ανησυχητική έξαρση των κρουσμάτων στην Πάτρα, με τις κλινικές και τις ΜΕΘ να γεμίζουν επικίνδυνα και τους χώρους δουλειάς να γίνονται εστίες υπερμετάδοσης. «Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στα σούπερ μάρκετ της πόλης μας, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, στο νοσηλευτικό ίδρυμα "Κιβωτός της Αγάπης" αλλά και στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, έχουν την αποκλειστική σφραγίδα και εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης, που εδώ και έναν χρόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας», σημειώνει. Και ξεχωρίζει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ίδρυμα «Κιβωτός», «όπου μέχρι σήμερα, παρότι ήταν προτεραιότητα, δεν έχουν εμβολιαστεί εργαζόμενοι και τρόφιμοι».

«Φτάνει πια αυτή η κατάσταση! Τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι ανάγκη να βγούμε μπροστά. Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας», σημειώνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Εγκαινιάζουν Καρδιοχειρουργική κλινική ενώ περιορίζουν τις χειρουργικές επεμβάσεις...

«Σε ποιο νοσοκομείο θα προγραμματιστούν καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, όταν με εντολή του ίδιου του υπουργού έχουν μειωθεί όλες οι επεμβάσεις στο 20%;

Σε ποιο νοσοκομείο θα λειτουργήσει, όταν οι κλινικές για τις ανάγκες του κορονοϊού επιτάσσονται η μία μετά την άλλη;

Σε ποια ΜΕΘ θα νοσηλευτούν μετεγχειρητικά οι ασθενείς, όταν όλη η ΜΕΘ ενηλίκων - συμπεριλαμβανομένης και της Καρδιοχειρουργικής ΜΕΘ - έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ αποκλειστικά για Covid;».

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ερωτήματα θέτει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της κοροϊδίας της κυβέρνησης με αφορμή τη σημερινή φιέστα εγκαινίων.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κλινικής, η ΕΙΝΑ σημειώνει ότι αυτή πρέπει «να βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, αποκλειστικής κρατικής χρηματοδότησης, με αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου. Ειδικά σε μια περίοδο που γίνεται συντονισμένη επίθεση στα δημόσια καρδιοχειρουργικά κέντρα (π.χ. Παιδοκαρδιοχειρουργικό «Αγία Σοφία»), πιθανή ιδιωτικοποίησή της ή λειτουργία με όρους ΣΔΙΤ - ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων πρέπει να αποτραπεί, ώστε να διασφαλιστεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

Στα παραπάνω προσθέτει ως προϋποθέσεις την άμεση ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ Καρδιοχειρουργικής (καθώς σήμερα οι λιγοστές που υπήρχαν έχουν γίνει ΜΕΘ Covid), χειρουργεία, πρόσληψη εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και ταυτόχρονα επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org