Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» για τον σ. Βασίλη Αχτσή

Τον Βασίλη Αχτσή, που «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών και κηδεύτηκε το Σάββατο, αποχαιρετά η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο Βασίλης Αχτσής γεννήθηκε το 1942 στην Πρώτη Σερρών και από νεαρή ηλικία συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη (αναδείχθηκε στέλεχος της Οργάνωσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών) και στο προδικτακτορικό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Συνελήφθη τις πρώτες μέρες επιβολής της δικτατορίας και έκανε εξορία για τρία χρόνια στη Γιούρα και στη Λέρο. Μετά τη δικτατορία, μένοντας πάντα πιστός στα ιδανικά του για το δίκαιο της εργατικής τάξης, έδωσε τη μάχη από το μετερίζι του στο κίνημα των οικοδόμων και διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης τις περιόδους 1982 - 1988 και 1993 - 1999.

Υπήρξε μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για πολλά χρόνια.

Η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Βασίλη Αχτσή. Τον αποχαιρετά με σεβασμό και εκφράζει στην οικογένειά του και στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του συντρόφου και συναγωνιστή τους και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουν επίσης με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Επίσης ο ΣΦΕΑ, του οποίου ήταν μέλος και συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις, θυμίζοντας ότι ο Γιώργος Φαρσακίδης απαθανάτισε τον Βασίλη σε ένα γράφημα - σκίτσο, όταν έστηναν τη σκηνή στον 5ο όρμο της Γυάρου το 1967, με μια πέτρα του νησιού - κολαστηρίου των παλιών αγωνιστών στον ώμο!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ