Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΞΑΝΘΗ
Φόβος για εξάπλωση του ιού στον οικισμό του Δροσερού

Μαζικά τεστ στους κατοίκους του Δροσερού Ξάνθης πραγματοποίησαν χτες το πρωί τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, λαμβάνοντας δείγματα από συνολικά 355 άτομα, μετά την επιβεβαίωση ότι βρέφος 15 μηνών από τον οικισμό βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό κρουσμάτων από την Ξάνθη σε πάνω από 30, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χ. Μέτιος.

Τα μέτρα που θα ληφθούν αναφορικά με τον οικισμό περίπου 5.000 κατοίκων, που ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την Κυριακή «περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο», θα αποφασιστούν οριστικά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των τεστ και ληφθούν τα αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται έως σήμερα το πρωί. Από το βράδυ της Κυριακής ο οικισμός βρίσκεται σε άτυπη καραντίνα, ενώ χτες το απόγευμα ανακοινώθηκε η παράταση των πρόσθετων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τις 31 Μάρτη έως και τις 27 Απρίλη. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η καραντίνα στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης.

Το 15 μηνών βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα, στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από την Κυριακή. Διακομίστηκε εκεί αφού πρώτα νοσηλεύτηκε για σύντομο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, πράγμα που σημαίνει πως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βρέθηκαν κρούσματα του κορονοϊού σε συνολικά 4 διαφορετικές κλινικές τις τελευταίες μέρες.

Το περασμένο Σάββατο είχε σημάνει συναγερμός στο Νοσοκομείο Ξάνθης, καθώς τρεις ασθενείς κλινικών, της Καρδιολογικής, Παθολογικής και Χειρουργικής, που νοσηλεύονται εκεί για άλλα προβλήματα υγείας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ως αποτέλεσμα οι κλινικές απολυμάνθηκαν και συνεχίζουν να λειτουργούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε καραντίνα βρίσκονται περίπου 50 εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα, στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται ακόμα δύο βρέφη, 3,5 και 9 μηνών, τα οποία διακομίστηκαν εκεί από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ