Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία ανοχή στη χρησιμοποίηση του νησιού ως προκεχωρημένου φυλακίου των ιμπεριαλιστών

Την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση «IRINI» της ΕΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει για άλλη μια φορά τη χώρα και το νησί μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου και των αγορών της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Ετσι, στηρίζει με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ "IRINI" σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, για τον ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης με πρόσχημα το εμπάργκο διακίνησης όπλων, με διάθεση μίας φρεγάτας, του λιμανιού της Σούδας και συνολικά των στρατιωτικών υποδομών της Κρήτης.

ΕΕ και ΝΑΤΟ, που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Λιβύη με θύμα το λαό της και με στόχο τα δικά τους μονοπώλια, όπως η "Total" και η "Εni", να ελέγξουν την παραγωγή και την εκμετάλλευση του πετρελαίου της Λιβύης έναντι των ανταγωνιστών τους, ρωσικών και κινεζικών συμφερόντων, με την εμπλοκή περιφερειακών δυνάμεων όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, τώρα βάζουν την προβιά του "λύκου" για να φυλάξουν τα "πρόβατα".

Ο λαός της Κρήτης δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στην χρησιμοποίηση του νησιού μας ως προκεχωρημένου φυλακίου των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, με προμετωπίδα τη βάση της Σούδας, για τα αιματοβαμμένα σχέδιά τους με θύματα τους λαούς. Η πραγματική προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας μπορεί να διασφαλιστεί μέσα από την πάλη του λαού μας σε συνεργασία με τους λαούς στην περιοχή για:

-- Απεμπλοκή από την επιχείρηση "IRINI", που προχωρά με την βούλα της κυβέρνησης ΝΔ και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. "Ούτε Γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών".

-- Απεγκλωβισμός από τα σχέδια των ΗΠΑ, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

-- Να σταματήσουν τα σχέδια αναβάθμισης της και να κλείσει τώρα η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

-- Να κλείσουν όλα τα hot spots και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή για τους μετανάστες. Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ