Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Μερική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Σε φθίνουσα πορεία εξακολουθεί να βρίσκεται ο ημερήσιος αριθμός νεκρών και νέων κρουσμάτων στην Ισπανία. Χτες η χώρα μέτρησε 517 θανάτους από κορονοϊό μέσα σε ένα 24ωρο (από 619 την Κυριακή), αυξάνοντας τον απολογισμό των επίσημα καταγεγραμμένων νεκρών σε περίπου 17.500. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο ήταν 3.477 και είναι η μικρότερη αναλογικά ημερήσια αύξηση από τις 20 Μάρτη.

Η Μαδρίτη, η πιο πληγείσα κοινότητα, δημοσιεύει καθημερινά την πραγματική κατάσταση των νοσοκομείων της. Στις MEΘ νοσηλεύονταν χτες 1.332 άτομα, δηλαδή 44 λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, ενώ και ο αριθμός των νοσηλευομένων, 2.336, ήταν επίσης μειωμένος.

Στο μεταξύ, από χτες άρχισε μια χαλάρωση της καραντίνας - κάτω από τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων στην καπιταλιστική οικονομία - και ορισμένοι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στους κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών και ορισμένων υπηρεσιών επιστρέφουν στην εργασία με υποτίθεται «αυστηρές οδηγίες ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ