Τρίτη 14 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον Covid19 σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο. Οι ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και είναι σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για τρεις άνδρες και επτά γυναίκες, ενώ η γηραιότερη ασθενής είναι 101 ετών.

Το πρωί της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στο γηροκομείο «Ευ Ζην» στη Νέα Μάκρη, προκειμένου να μιλήσει με τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ που έκαναν τους ελέγχους αλλά και τους ανθρώπους του οίκου ευγηρίας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας, η οποία μπήκε σε καραντίνα από το βράδυ της Κυριακής λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορονοϊού.

«Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χτες (σ.σ. προχτές) ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα κρούσματα. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των 10 ηλικιωμένων και των δυο εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ζήτησε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η τροφοδότηση με φάρμακα, τρόφιμα και ό,τι άλλο είναι αναγκαίο, των ηλικιωμένων και των εργαζομένων που θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες στον οίκο ευγηρίας.

Να παρθούν μέτρα προστασίας εργαζομένων και τροφίμων στο γηροκομείο ζητά το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα απαιτεί άμεσα: «Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτό. Το ίδιο και για τους τρόφιμους που διαμένουν στο Γηροκομείο. Να γίνουν άμεσα, με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης, τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους. Το ίδιο να συμβεί και σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους και τους τρόφιμους του Γηροκομείου. Να εξασφαλιστεί με ευθύνη και των τοπικών φορέων η απρόσκοπτη διακομιδή ειδών πρώτης ανάγκης και προς το Γηροκομείο αλλά και προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους οι οποίες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα. Πλήρη καθημερινή ιατρική παρακολούθηση των τροφίμων του Γηροκομείου, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα αν έχουν συμπτώματα. Να γίνουν άμεσα, ακόμα και σήμερα εάν είναι δυνατόν, τεστ σε όσα γηροκομεία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ