Τετάρτη 18 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΡΡΩΝ
Ζητά ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πάρει άδεια ειδικού σκοπού

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, προς τους φορείς του Δημοσίου του νομού, με το οποίο ζητά ονομαστικές καταστάσεις των υπαλλήλων με πλήρη στοιχεία, στους οποίους έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη από τη σχετική ΠΝΠ άδεια ειδικού σκοπού.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και επισημαίνει: «Τι μπορεί να ψάχνει; Μήπως έχει δικαίωμα να κρίνει ιατρικές οδηγίες, ιατρικές γνωματεύσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ και συμπτώματα ασθενών ή μήπως μπορεί να κατηγοριοποιήσει τους κινδύνους έκθεσης των εργαζομένων;

(...) Ο έλεγχος των αδειών κάθε είδους αποτελεί αρμοδιότητα των φορέων, των γιατρών εργασίας και των υγειονομικών επιτροπών. Και μας προκαλεί εντύπωση που ποτέ μέχρι τώρα, παρά τις συνεχείς καταγγελίες και παρεμβάσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργάνων, δεν έγινε από κανέναν έλεγχος και διερεύνηση για τα Μέτρα Υγιεινής - Ασφάλειας και κατά πόσο αυτά τηρούνται και τώρα και πριν.

Απαιτούμε μέτρα προστασίας για όλο τον πληθυσμό, άμεση κάλυψη όλων των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ