Τετάρτη 18 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Κλειστόν» για τα συνδικάτα και τις διεκδικήσεις τους

Την άρνηση του υπουργού Εργασίας να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για τα σοβαρά εργασιακά ζητήματα που προκύπτουν από τις πρόσφατες ΠΝΠ και αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους στους κλάδους τους καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Οι Ομοσπονδίες είχαν ζητήσει να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό, Γ. Βρούτση, την περασμένη Δευτέρα. Οταν ενημερώθηκαν ότι το υπουργείο είναι «κλειστό για το κοινό» αντιπρότειναν μια τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να θέσουν μια σειρά από ζητήματα. Ωστόσο, εκτός από τα ρολά «κλειστές» για τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι και οι τηλεφωνικές γραμμές του υπουργείου.

Οπως καταγγέλλουν οι Ομοσπονδίες, «για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας έδειξαν ότι αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, είναι πώς θα διευκολύνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, να τους ματώσουν για τα συμφέροντά τους».

Στην κατεύθυνση αυτή, «με αίσθημα ευθύνης και με πλήρη συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε» καλούν κάθε σωματείο και εργαζόμενο «να πάρει θέση, να δείξει την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει την τάξη μας, αλλά ταυτόχρονα να δώσει απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση, να μην επιτρέψει να μας διαλύσουν τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ