Τετάρτη 18 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η «ομοψυχία» της ενοχής και ο Ζαχαριάδης!

Η λεζάντα που «έγραψε» λίγες μέρες πριν από το κύμα της πανδημίας σε συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα σε τηλεοπτικό σταθμό έλεγε: «Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη».

Τώρα, εν μέσω πανδημίας, που το βάρος της σε όλους τους τομείς μετακυλίεται καθημερινά στις πλάτες του ελληνικού λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί σχολαστικά αυτό που έλεγε η λεζάντα.

Το αφήγημα της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» πρέπει όμως να στηριχτεί. Και στα «δύσκολα» βγαίνουν μπροστά οι έμπειροι, όπως π.χ. ο Καρτερός, που τιτλοφορεί το άρθρο του στην κυριακάτικη «Αυγή» με το σαφές «όπως πάντα σε κρίσιμες στιγμές». Ο αρθρογράφος προσπαθεί να πει στο άρθρο του ότι αριστερό σήμερα είναι να το βουλώσουμε, να μη μιλήσουμε για ευθύνες, να μη διεκδικηθεί ούτε μισό μέτρο από την κυβέρνηση.

Είναι να απορεί κανείς με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ; Οχι, αν υπολογίσουμε τα εξής:

  • Η καραντίνα στο δικαίωμα της υγείας για όλο το λαό κρατάει χρόνια.
  • Η ΝΔ έκλεισε νοσοκομεία που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ποτέ δεν ξανάνοιξε.
  • Τα οργανικά κενά στην Υγεία σταθερά όλα αυτά τα χρόνια ξεπερνούσαν τους 30.000.
  • Ο δημόσιος τομέας Υγείας όλο και περισσότερο την τελευταία δεκαετία λειτουργούσε ως «πασαδόρος» στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
  • Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών, οι προϋπολογισμοί για την Υγεία από το 2010 έως σήμερα συρρικνώνονταν διαρκώς.

Οταν όλα αυτά έχουν και τη δική σου υπογραφή, τι «αντιπολίτευση» να κάνεις στη σημερινή κυβέρνηση; Αφού όλες οι κυβερνήσεις μαζί το φτιάξανε αυτό το χάλι.

Βέβαια, στην προσπάθειά του ο αρθρογράφος, κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ, να δικαιολογήσει τη στάση του, καταφεύγει και σε επιχειρήματα - ανέκδοτα, επικλήσεις άκυρες και προκλητικές!

Τι εννοούμε; Γράφει ο Καρτερός στο άρθρο του: «Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Νίκος Ζαχαριάδης, 31 Οκτωβρίου 1940»! Εντάξει, καταλάβαμε... Τι σχέση έχει το γράμμα του Ζαχαριάδη, που γράφτηκε μέσα από το κελί, για να φτάσει το μήνυμα του ΚΚΕ στον ελληνικό λαό στην έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940... με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει υλοποιήσει από κάθε θέση την αντιλαϊκή πολιτική σε όλους τους τομείς και ασφαλώς και στη δημόσια Υγεία; Ελεος...

Το έχουν κάνει όμως πατέντα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν πάνε να δικαιολογήσουν το συμβιβασμό τους με το σύστημα που κατακρεουργεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες απευθυνόμενοι σε έναν κόσμο πιο ριζοσπαστικό, «το ρίχνουν στην παλαβή».

Ετσι και ο Ζαχαριάδης έγινε στα χείλη του ΣΥΡΙΖΑ «επιχείρημα» υπέρ μιας ενοχικής «ομοψυχίας». Τι άλλο θα ακούσουμε;



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ