Τετάρτη 18 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Σε καραντίνα το ΝΑΤΟικό ΚΕΝΑΠ λόγω κρούσματος

Σε καραντίνα μπήκε το περιλάλητο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, εκπαιδευτικό κέντρο του ΝΑΤΟ, στη Σούδα, μετά από θετικό κρούσμα στον κορονοϊό. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς αναδεικνύει τους κινδύνους για το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και για τον ντόπιο πληθυσμό, από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και τους «εταίρους» τους που συγκεντρώνονται στην περιοχή με ευθύνη διαδοχικά των κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα, Μαροκινός στρατιωτικός, που βρισκόταν πριν από λίγες μέρες στα Χανιά, για να περάσει σχολείο του ΝΑΤΟ, ένα από τα πολλά που γίνονται ετησίως στο ΚΕΝΑΠ, επιστρέφοντας στη χώρα του βρέθηκε θετικός στον ιό. Εκανε προηγουμένως μια βδομάδα εκπαίδευση στο Μαράθι, και διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων.

Το ΚΕΝΑΠ επισήμως τηρεί σιγή ασυρμάτου για το συμβάν. Μόνο ο διοικητής του, αρχιπλοίαρχος Στ. Κωστάλας, στην ιστοσελίδα του Κέντρου, ενημερώνει ότι το ΚΕΝΑΠ έκλεισε από τη Δευτέρα, έως ότου η πανδημία επιτρέψει την επανέναρξη των προγραμμάτων του.

Στο μεταξύ, είχαν τέτοια φούρια για υπηρεσίες στους ΝΑΤΟικούς, που από 30 Μάρτη έως 3 Απρίλη ετοίμαζαν το ετήσιο συνέδριο «Πειθαρχίας» του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αριστείας για τη Στρατιωτική Ιατρική (MILMED, με έδρα το Μόναχο), το οποίο ενώ ήδη ακύρωσε εκδηλώσεις που προγραμμάτιζε γι' αυτό το διάστημα σε Ιταλία και Πολωνία, λόγω κορονοϊού, κρατά στο καλεντάρι του τη φιέστα στα Χανιά!

ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ: Να πάνε από εκεί που ήρθαν

Σε ανακοίνωσή της για το κρούσμα του ΝΑΤΟικού στρατιωτικού, που έκανε μάλιστα βόλτες στην πόλη των Χανίων και διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο, η ΤΕ Χανίων επισημαίνει:

«Εδώ και μέρες, παρά τη λαϊκή αγανάκτηση και ανησυχία φορέων της πόλης μας για την ανεξέλεγκτη έτσι και αλλιώς συμπεριφορά των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, και μάλιστα σε μία περίοδο όπου ο λαός προφυλάσσεται από την πανδημία του κορονοϊού, αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Τον αέρα έτσι κι αλλιώς τους τον έχουν δώσει τόσο η τωρινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη.

Καλούμε ΤΩΡΑ την ελληνική κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τον δήμο Χανίων να τους μαζέψουν όλους και να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες!(2020-03-20 00:00:00.0)
Εντείνεται η ανησυχία στις Ενοπλες Δυνάμεις(2020-03-19 00:00:00.0)
Σε συνεχή διασύνδεση με κλιμάκια και φορείς του ΝΑΤΟ(2014-07-09 00:00:00.0)
Κινητικότητα της ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο(2014-05-21 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται η σημασία του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2013-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ