Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Το ΚΚΕ κοντά στους πλημμυροπαθείς

Περιοδεία στις περιοχές της Σάμου, που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες, έκανε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο ο βουλευτής Σταύρος Σκοπελίτης, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ.

Επισκέφτηκε το Ηραίον, τη Χώρα, το Πυθαγόρειο, το Μαραθόκαμπο, το Καρλόβασι, το Πάνδροσο και το Κοκκάρι, ενώ συναντήθηκε με τους δημάρχους Νίκο Μάρκου, Μανώλη Κιλουκιώτη και Πάνο Λυμπέρη, καθώς και δημοτικούς συμβούλους. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, μετά τη φωτιά του 2000, ήταν ανεπαρκή έως ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα τις γνωστές συνέπειες. Οι τρεις δήμαρχοι ανέφεραν ότι, εκτός από τις ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις, ανυπολόγιστες ήταν και οι καταστροφές στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε γεφύρια και άλλες υποδομές, σε καλλιέργειες, ενώ ολοκληρωτική είναι σχεδόν η καταστροφή του αγροτικού δικτύου.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόνισαν ότι οι δήμοι δεν έχουν την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή και το απαραίτητο προσωπικό για την αντιμετώπιση των παραπάνω συνεπειών, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν την απαίτησή τους για γενναία χρηματοδότηση, τόσο των πληγέντων, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ