Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση μαθητών την Πέμπτη στην Αθήνα

Στις 12 το μεσημέρι για το δικαίωμα στη μόρφωση. Στις 18 Δεκέμβρη σειρά έχουν οι μαθητές του Πειραιά

Το δεύτερο αγωνιστικό τους «ραντεβού» δίνουν οι μαθητές των ΤΕΕ της Αθήνας, για μεθαύριο Πέμπτη 13 Δεκέμβρη. Με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας, θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα πορευτούν προς το υπουργείο Παιδείας. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, το πρωί και το απόγευμα, οι μαθητές του Πειραιά, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοραή.

Οι μαθητές αγωνίζονται μαζί με όλους τους νέους της ηλικίας τους, «είτε πήζουν στα Ενιαία, είτε τους κοροϊδεύουν στα ΤΕΕ, είτε τους στύβουν στη δουλιά, είτε τους τα "παίρνουν" σε ιδιωτικά ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ και δε συμμαζεύεται», όπως επισημαίνει το Συντονιστικό στο κάλεσμα για την κινητοποίηση.

Απαιτούν ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο βασικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν για όλους, σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης δημόσιο και δωρεάν μετά το 12χρονο σχολείο, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, δημοκρατία στα σχολεία - να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων, 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, κατάργηση του διπλού σχολικού συστήματος ΤΕΕ - Ενιαίου, των ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ.

Επίσης, απαιτούν να μην πάνε χαμένα τα χρόνια που ξοδεύουν στο ΤΕΕ και γι' αυτό διεκδικούν: Ειδικότητες με προοπτική, με βάση τις ανάγκες του λαού και του τόπου και όχι μιας χρήσης ψευτοκαταρτίσεις. Βιβλία σύγχρονα. Εργαστήρια εξοπλισμένα με τις νέες τεχνικές κάθε επαγγέλματος - όλα τα εργαλεία και τα υλικά δωρεάν. Επαγγελματικά δικαιώματα και δουλιά για όλους με δικαιώματα.

Θέλουν καθηγητές

«Θέλουμε εργαστήρια, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία». Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες το πρωί οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Περάματος, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε περίοδο κινητοποιήσεων απαιτώντας επιτέλους μετά από τέσσερις μήνες να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο τους.

Και αυτό γιατί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, το τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του σχολείου τους δε λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ετσι, χτες το πρωί οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ συγκεντρώθηκαν στο χώρο του σχολείου τους και πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής. «Βάλε το καλά στο νου σου υπουργέ, δε θα πάνε χαμένα τα χρόνια στα ΤΕΕ», βροντοφώναζαν οι μαθητές.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν χτες εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, της Ενωσης Γονέων Περάματος, του Δήμου Περάματος, αλλά και του 1ου ΕΛ Περάματος. Οι μαθητές ανανέωσαν το αγωνιστικό «ραντεβού» τους για την Παρασκευή, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, χτες ξεκίνησαν κατάληψη του σχολείου τους οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Δραπετσώνας, απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, βιβλία, εργαστηριακό εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ