Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση εργαζομένων στους δήμους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δήμων και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση, πραγματοποιεί σήμερα, στις 11.30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μπροστά στη «"μαύρη" εργασία, τη μερική απασχόληση και την πολιτική ομηρία», η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να επιβάλουν λύσεις. Συγκεκριμένα, να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν: Την τακτοποίηση των «εκτάκτων», που υπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις πάγιες ανάγκες των δήμων. Την αποτροπή απολύσεων συμβασιούχων μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος. Την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες ή σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα Σωματεία Εργαζομένων των δήμων: Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Ταύρου, Ελευσίνας, Ηρακλείου, Περιστερίου, Ζωγράφου, Ελληνικού, Ηλιούπολης, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης, Δάφνης, Παπάγου, Κηφισιάς και Ζεφυρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ