Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
Καταγγέλλουν επηρεασμό των δικαστών από υπουργούς

Τον επηρεασμό της γνώμης των δικαστών του ΣτΕ από τον υπουργό Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο και τον υφυπουργό Ν. Αλευρά καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις για την προστασία του Κτήματος Ομορφοκκλησιάς, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία δίνεται το πράσινο φως για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου πινγκ πονγκ και ρυθμικής γυμναστικής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οπως αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, μία μέρα πριν την απόφαση του ΣτΕ οι δύο υπουργοί με δηλώσεις τους ανέφεραν, ο μεν Ε. Βενιζέλος ότι «η επισήμανση της ΔΟΕ (σ.σ. καθυστερήσεις) ελπίζω να ληφθεί υπόψη από την ελληνική δικαιοσύνη», ο δε Ν. Αλευράς «είμαι σίγουρος πως οι δικαστές του ΣτΕ θα δώσουν τη δέουσα απάντηση σε εκείνους που με σκοπιμότητα θέτουν εμπόδια στην πορεία της χώρας μας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων».

Οι οργανώσεις σχολιάζουν την απόφαση του ΣτΕ που πάρθηκε με αρκετές επιφυλάξεις και αμφιβολίες αλλά παρ' όλα αυτά ήταν θετική για την κατασκευή του έργου. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ο εισηγητής του ΣτΕ καταλήγει λέγοντας: «ελπίζω ότι η διοίκηση δε θα αλλάξει την απόφαση για το εμβαδόν και το ύψος του γηπέδου»... Και οι κάτοικοι αναρωτιούνται, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Δηλαδή καλείται η Ολομέλεια του ΣτΕ να αποφασίσει υπό την αίρεση της μη ανακλήσεως των σχεδίων και των μελετών που προσκόμισε μέχρι σήμερα η Διοίκηση;».

Τέλος, οι οργανώσεις επισημαίνουν ότι οι δημοτικές κινήσεις και οι κάτοικοι της περιοχής που υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία της δασικής και αναδασωτέας έκτασης του κτήματος Ομορφοκκλησιάς είκοσι χρόνια τώρα, θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα μέχρι τέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ